Exact audio copy, vernost - tema zapoceta na drugom forumu
Malo audiofilje...
Rumski,
Evo ja da pokrenem (mozda je bila vec) temu koja me strasno interesuje i koja je vec bila na jednom drugom forumu, a rec je, naravno o ekstrakciji EAC-om. Mi smo vec pricali na tu temu, vrlo pazljivo sam pratio sta si pisao, i sada sam naravno ovo ovde pokrenuo, jer sobzirom da imas tako dobar setup i mozes da cujes razlike izmedju ripovanog i originalnog diska, a imas i instrumente/programe koji to mogu da pokazu, u tom smislu si prvi medju krugom audiofila koje ja poznajem (ne znam ih bas nesto mnogo) i koji je decidirano izrekao pricu o razlikama izmedju rip-a i originala.
Shvatio sam da ti nije mnogo "milo" o tom da pricas, ali, potrudicu se da barem ja budem jasan - a razlog za citavu pricu nije da bi rekli "ovaj program ne valja" ili "ovaj je super" nego cisto da ustanovimo psihofizicke i auditivne razlike izmedju dve stvari. To je svrha citave price i na onom forumu i ovde u ovoj temi koju pokrecem.
Dakle, kako ti cujes ove razlike? Kako su one i koliko merljive i kako se manifestuju?
To su, onako, dva pitanja...
A i za sve druge, kakva su vasa iskustva sa slusanjem ripovanog i originala.
|