View Single Post
Old 29-03-2005, 05:06 AM   #30
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

evo nesto malo o meni:
imam 26 godina,sa 15 godina pocinjem da sviram gitaru inspirisan fear factory-em,panterom,i sl bendovima tako da sam u startu svirao elektricnu gitaru (akustaru nikad nisam imao,do skoro...)svirao sam uvek sam (nisam imao nikakav bend),i tako par godina...pocetkom ovog veka (sasvim slucajno) dogovorim se sa gazdom jednog seoskog kafica nadomak beograda da sviramo tamo.i ako sam totalno zaboravio da i posle toliko godina sviranja ja u stvari ne znam akorde,nisam imao nikakvih problema sa sviranjem hevi-tres ritmova ali me akoradasko-akusticno sviranje tada nije zanimalo.Posto je bilo hladno a trebalo je da se svira u basti kafica imao sam odredjeno vreme da ih naucim,pocinjemo da sviramo sa nekih 30-40 obrada,sto raznih stranih radio hitova,sto domace ljigavstine tipa goca trzan,magazin i sl..nije bilo lose dobijao sam po 25 maraka za 2-3 sata svirke,ali sam imao nezgodnu osobinu da pre nego sto pocnemo da sviramo,ja sve pare koje treba da dobijem,popijem unapred ,tako da su mi ti tezga dani ostali u mutnom secanju...ubrzo nakon par svirki kafic biva do temelja spaljen od strane lokalnih mestana..i tu se zavrsava moja kratka tezga karijera,pocinjem da radim jedan odvratan posao koji nema nikakve veze sa muzikom,prestajem skroz da sviram gitaru jer nemam vremena,i radim to neke 3 godine.kasnije napustam posao opet pocinjem da sviram sa jednim bendom(ovoga puta muziku koju volim)sve do danas...

pc imam jos od kraja osamdesetih,(pre njega spektrum i komodor)tako da sam se sa kompjuterima uvek lepo slagao,99 godine se prvi put susrecem sa audio softverom..,kada sam prestao da sviram gitaru batalio sam i komp(a sa njim i audio software)
pre dve godine sam opet poceo da se zamlacujem sa muzikom i posto su pc-racunari i audio programi rapidno napredovali od mog zadnjeg kontakta sa sa njima,ponovo pocinjem da se interesujem za ovu temu,sada pokusavam da napravim neke autorske stvari za bend sa kojim sviram,lose mi ide,predpostavljam zato sto mi kreativnost nikad nije bila naklonjena... :oops: toliko...
veseli koljac is offline   Reply With Quote