Quote:
Originally Posted by Gianfranco
Za Idekiusa:
Tako je i Zorana prema mojim informacijama slala da joj se radi mastering u Svajcarsku. Mastering je bio gotov a nasi nisu bili zadovoljni sa onim sto su dobili. Potom ih je taj inzenjer pitao... sta kod vas u Srbiji najbolje ide,koja privredna delatnost? Odgovor: zemljoradnja i stocarstvo. Inzenjer: Drzite se toga.
Idekius,nema pomoci za los mix . Mastering moze samo od odlicnog da napravi sjajno.
|
Materijal sam preslusao samo letimicno. To o dobrom i losem mixu vec znam... Da neznam, drzao bih se poljoprivrede... 8) Sad, mix za pomenuti album je radio Laza Ristovski... Covek nije najbolji sa zdravljem, ali ipak... to je stara kuka i cisto sumnjam da moze neznam koliko da omane... Ako nista drugo, barem postujem njegove godine i zasluge u muzici... Nemoj samo sad neko da mi kaze kako i Bidza ima dug staz, valjda se zan na sta mislim... Elem, mislim da je Laza ipak ostavio nesto iza sebe, nesto sto vredi i tu mu skidam kapu... Da se vratim na temu:
-Ne mislim da je mix lose odradjen vec mislim da se masteringom u Kanadi nije bas nista postiglo. Imao sam prilike da preslusam 8 pesama sa albuma pre nego sto su odnete na mastering. Razlika? Razlika je samo u tome sto su pesme glasnije...
Da se razumemo, nisam od onih koji tripuju kako su Srbi nerbeski narod i bogom dani za sve, ali nisam bas ni od onih koji nipodostavaju sve sto se ovde uradi. Daleko od toga.... Cak mislim da imamo i cime da se pohvalimo... Ima ovde mnoooogooo dobrih muzicara, mnogo kreativaca...
Preslusaj npr. radove Srdjana Babovica, Vlade Negovanovica, nije pristojno pominjati prisutne, ali i V.Georgieva... Obrati paznju kako pevaju Marija Mihajlovic, Gale (Kerber), Najda (Smak), Madam Piano...
Veliki je problem kod nas ona izreka iz Moravskog kraja -U tudjeg tatka, pogolema...
GianFranco, ovo je vec neznam koji slucaj da se moje i tvoje misljenje ne poklapaju, nemoj da ti pada na pamet da me smatras neprijateljem, mrgudom, namcorom, ili tako nesto