View Single Post
Old 25-03-2005, 12:32 PM   #23
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Ja imam POD-a, imao sam ku?i Vamp (koji znatno lo?ije zvu?i), nisam dodu?e probao VOX-a, mada mislim da su ljudi malo pod uticajem placebo efekta kada slu?aju modeling preko poja?ala i kutije, ista tehnologija je i u POD-u i u Line6-ovim poja?alima, a svi hvale poja?ala, a u odnosu na POD su mnogo kriti?niji. PRETPOSTAVLJAM (ne znam. nisam radio sa njim) da je to deo razloga za?to VOX ve?ini ljudi zvu?i bolje, jer u su?tini niko od njih ne koristi revolucionarno razli?itu tehnologiju da bi emulirao razli?ita poja?ala.
POD je dobar da se postave stvari nabrzaka, ali je razlika o?ita. Kad smo zadnji put snimali u studiju imali smo iste trake dist ritam gitara odsvirane na ozvu?enom Marshallu, i na POD-u, isto, dve trake levo i desno, jednostavno pod nestaje u gustoj matrici, postaje muljav i bezobli?an, dok je snimljeno poja?alo gusto, i ostaje prisutno ?ak i kada se smanji u miksu. Mislim da tek tada do?e razlika do izra?aja, ovako na uvo mo?da i ne toliko. Ipak, koliki je to napredak u odnosu na one zoom procesor?i?e koje su svi donosili u studija pre desetak godina... Kakvi su to tek u?asi od zvuka bili.
Dushan_S is offline   Reply With Quote