Quote:
Originally Posted by ANITA
Ok, moze. Mozda me natjera da se pocnem vise opustati.... A svi znamo da bi mi trebalo.
Ma ustvari nemoj slati... skocit cu sad do cd shopa pa cu tamo poslusati i kupiti ili skinut sa "magarca" ako nema....
Cini mi se da mi treba malo edukacije za tu vrstu glazbe.... volim je... a uopce ni ne znam izvodace ni nista.... Pouci nas Pure!
I preporucite mi neku sa takvim "cudnim" instrumentima, ali da je ritmicna da mogu plesati uz nju (trbusni ples npr.).... znaci ne meditativna.... Jel ima sto takvo, Pure?
|
:oops:
ma nije sada da je pratim to toliko
Micusa ne znam ni u koji bi zanr svrstao, u prodavnicama cesto stoji poz jazz mada je daleko od toga (jedino sto ga vezuje za jazz je izdavacka kuca ECM)...znam samo da kada sam cuo jednu stvar od njega, 2 dana kasnije [u engleskoj] sam otisao i kupio
sve njegove cd-e...tada ih je bilo oko 14......svi po punoj ceni (11-13 funti).... :oops:
ritmicka muzika sa "cudnim" instrumentima...dovoljno je da uzmes bilo sta od recimo indijske muzike jer je bukvalno sve kod njih ritmicno (sad je pitanje koliko je lako igrati uz one table

)...znaci nesto recimo od Ravi Shankara (uglavnom sve ima neki ritam....osim prvog albuma...gde prva "pesma" traje 23 minuta i samo on svira sitar)...
evo nesto od Micusa...kratak odlomak (starija stvar...iz 70-i-neke cini mi se...cist minimalizam - glas, gitara i sitar)...
http://www.jannemecek.net/dump/aicabod.mp3