Hvala na odgovorima .
@Eon , dosta se prica o toj tehnici , sa razlogom ?
Kakva su tvoja iskustva u radu sa njom ( sta radis , sta dobijas , sta drugi tvrde da dobijaju ) ?
Ako sam dobro razumeo ona deli 1 stereo fajl na 2 :
1. sve ono sto je mono ( sredina )
2. sve ostalo ( ? )
Onda se ta 2 fajla obradjuju nezavisno pa se po zavrsetku nezavisne obrade ponovo smiksaju ?
Da li ta nezavisna obrada spada pod tu tehniku ili ona sluzi samo da bi se dobila ta 2 fajla ?
@ANITA , nisam se precizno izrazio . Postoji vrlo stroga hijerarhija u kompoziciji ( kod mene ) . Zna se sta cemu sluzi , sta i zasto u prvi , drugi , treci plan - vrlo disciplinovana vojska koja bespogovorno izvrsava moja naredjenja . Mislio sam da snimak ( kao krajnji rezultat ) treba da bude kristalno jasan . U svakom slucaju u pravu si : to je bila moja prva
" decija bolest " ( najdraza ) , ne samo kao kompozitora .
Ne brini u vezi sa " nagnutim " masterom : dobar master mora ( treba ) biti " nagnut " ( po meni ) . Inace taj pojam " nagnutog " mastera sam prvi put cuo od Shota koji mi je rekao upravo supotno : da je " nagnuti " master citiram : TOTALNA GLUPOST !!!!!!
P.S.
Ne verujem da taj pojam postoji u tehnici ( nisam siguran ) , pre bih rekao da je to improvizovani naziv za subjektivni utisak , mada u svakom slucaju solidno opisuje taj utisak ( moze da posluzi - pa sam ga prihvatio ) .
|