View Single Post
Old 25-03-2005, 04:00 AM   #4
Shady
Banned

Shady's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
ima i jedno i drugo .... mada mi nije jasno zasto podesavati kompresor razlicito .....
Ni meni nije ba? sasvim jasno za?to bi se kompressor pode?avao razli?ito za dvije strane sterea. Ako ima svrhe u tome, onda neko treba biti savr?en genij, da bi uo?io ?ta kojoj strani treba. Ja ne bih smio pr?kati po tome. A i mo?e da se dobije "naglut" usnimak.

Ali, isto tako me zanima i za?to bi bilo beskorisno (besmisleno, glupo... bilo kako) pode?avati kompressor razli?ito, ako kompozitor misli da ?eli ba? to?! :roll:

Sa obzirom da su razli?iti instrumenti (razli?itih kategorija i zvukova) smje?teni u panorami lijevo i desno, time dvije strane ne zvu?e isto... pa mo?da Jefti? zaklju?uje da samim tim dvije strane ne zahtjevaju podjednaku kompresiju. Ukoliko je to u pitanju, mo?da ima neke logike u tome. 8)

Uostalom, sam si naveo, Max, da postoje stereo kompressori, pa prema tome jo? neko u svijetu (osim Jefti?a) misli da ima potrebe za njima.

-----

Jefti?u,
?ini mi se da je "Classic" imao stereo compressor plugin, ali nisam siguran... za EQ znam sigurno da imaju stereo-EQ. Ali nisam sigran i za compressor.
Shady is offline   Reply With Quote