View Single Post
Old 23-03-2005, 03:31 PM   #17
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Pure ce u tridesetoj, ono sto cemo mi u sezdesetoj.... ne znam sad da li ide ovaj ili ovaj na to. Kako kome..

Da ja na brzinu nesto o sebi... a moram zuriti... ukucani su mi gladni....

Sviram klavir (ranije i gitaru, ali dugo je nisam ni primila u ruke..)... ali odustadoh od virtuoznosti jer nisam tip za zagrijat stolicu (ni jednu)... skladam ustvari od malih nogu... nesto ozbiljnije od 2000. jos ozbiljnije (citaj - odlicne kritike, visoko na top listama, dobre ponude i ugovori) tek sad prije koju godinu od kad imam opremu, vrijeme i malo se bolje ufurala u produkciju (radi koje ranije moji radovi nisu uspjevali biti plasirani na trziste jer danas se trazi samo gotov produkt).....

Glazba - instrumentalna, orkestralna, klasicna, filmska.... ali nesto me u zadnje vrijeme puca i neki pop/orkestralni.. ne znam sto bi to ustvari bilo. Orijentacija biznisa - film, TV, knjiznice glazbe u SAD-u... To su stepenice do ostvaranja mog sna, iako je uistinu moj san sve ovo sto imam vec i sad - mogucnost da skladam kad zelim i sto zelim ne razmisljajuci o novcu... Samo je razlika sto sad ne zivim uz more, ne vozim mrak auto i imam susjede...

Ne znam sad sto bi jos pametnog rekla.. najpametnije je poslusati pa prosuditi na "kojoj sam razini".... neki ljudi znaju puno pricati.... pa kad cujes sto rade.. razocaras se... neki pricaju malo, a rade prekrasno.... Glazba prica vise od rijeci. Stavila sam neke stvari pod promociju...

Nista velikog jos nisam postigla, ni ?etvrtinu milijuna zaradila.. ali budem! Mnoge po nekima "prilike" sam "izgubila" jer sam vjerna sebi, svom principu i svom nacinu tako da idem polako i sigurno i iskljucivo po svom. I to samo zato sto si to mogu priustiti, naravno.

Kao i svaki istinski glazbenik i umjetnik... nisam normalna i imam afinitete i za druge grane umjetnosti.. ali evo najveca ljubav mi je prema glazbi pa sam tu i ostala......

Kad sam vec tu, moram priznati da mi je najveci gust bio skladati kad nisam razmisljala o tome za koga, sto to radim.... kad je jednostavno teklo. Pola toga je preslo u biznis razmisljanje, prilagodavanje trzistu... ali to mi je krajnji domet fleksibilnosti (i hvala bogu i dovoljan). Sve one koji zaraduju sa necim drugim a uzivaju skladajuci glazbu ohrabrujem da ne zale za nicim i tako i nastave!

Raditi glazbu je ozbiljan posao kao i svaki drugi i kao i svaki drugi nudi samo nesto malo vise postotka vremena u kojem istinski uzivamo (od "normalnih" poslova). Ostalo je sljaka. Moram priznati da kad sam bila mladja nisam ocekivala da je zaista tako, mislila sam da cu vise uzivati i biti sretnija ako cu biti iskljucivo skladatelj.

Jos jedan porsche koji nije uspio usreciti covjeka... ako kuzite o cemu pricam... Ali dobro je.. ne mogu se pozaliti..
ANITA is offline   Reply With Quote