View Single Post
Old 23-03-2005, 12:44 PM   #35
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ovaj put se stvarno moram sloziti s Vladom!

I sama sam citala o "pravilima" da drugi par usiju radi mastering. Ali jednostavno ne znam da li je moguce da itko poznaje glazbu kao autor! A tko ce je preslusavati stotinu puta da ude u bit...

Druga stvar. Mastering vecina studija radi po defaultu. To nije "onaj" mastering o kojem citamo, mislimo i pisemo... A ako i je i kad je, onda cemo ga dobro (masno) platiti.

Treca stvar. Za potpuno ne subjektivne usi a upucene u pjesmu do detalja... ja recimo radim par dana na skroz trecoj pjesmi. Mogu reci "izadem" iz one prve skroz... i onda se vratim, slusam kao da nije moje.. i to je objektivnost i to su svjeze ushi... i onda se radi dalje, dublje i bolje. Ponekad je dobro izaci iz jednog filma, uci u drugi da bi prvi mogli dozivjeti bolje, ponovno, kao prvi put...

?etvrta stvar. Bez obzira na osobu koja masterira i njegove visoke sposobnosti (obrazovanje, iskustvo itd itd), on je jos uvijek covjek sa osobnim ukusom i vlastitom vizijom i definicijom "dobrog". Sto ako to nije vizija autora? U slucaju da im se "vizije" poklapaju, izvrsno.. vrh.. to je to!
__________________________________________________ ___
ANITA is offline