Quote:
Originally Posted by mirzaa
ima li tko?
imam ga prilike kupiti za relativno male pare pa me zanima koje su mu najve?e mane...
?itao sam po netu da baterija zna curit (to je ka neki standard  i da filte nije neki...kao u poly6
|
filter u poly61 nije isti kao u Polysix-a. slicniji je filteru u Poly800, koji i nije bas neki. Polysix ima ODLICAN filter, SSM2044, koji je malo novija verzija onog cuvenog kremastog filtera iz starog Propheta 5 (REV2). to je jako fin i mekan filter, ali koji postaje vrlo agresivan kad mu dignes resonancu i malo otvoris "pipu". Koristi ga jos i Fairlight i Emulator II i EMAX I sampleri. drugo, Poly61 ima DCO koji nije tako debeo i zivahan kao SSM VCO na Polysix-u. Da skratim, sve iza Polysix-a, od KORG analognih sinteva, nije ista liga.
MIDI za Polysix nije neki problem nabaviti i ugraditi. moj serviser je popravio nekoliko P6 i midi-izirao ih.
POLY800 je groblje od sinta. moj prvi sint. ima samo jedan filter na cijelu masinu - 8 polifonija ali svi idu u jedan jeb.. filter. to se inace zove "parafonicni sint". DCO ovi zvuce zujavo i mrtvo. filter ok, ali nista posebno.
JUNO106. legenda. vrlo uzak raspon zvukova, ali sto radi, radi dobro. puno vrednija sprava od Poly800. u hrv. se krece od 300 - 400 EUR. Ja nisam bas ljubitelj. Juno60 zvuci puno bolje, a moze se cak naci za 200 EUR, tj. ostaje sasvim dovoljno za MIDI instalaciju i jos neku fx pedalicu..

Juno 60 ima pravi, identican filter iz Jupitera 8 koji zvuci dobro za popizdit.
jos jedan detalj: envelopa na Poly800, Poly61, DW8000 i Juno106 je softwerska (citaj : SPORA), dok Polysix i Juno60 imaju hardwersku envelopu. Tako da su puno vise "punchy" tj. imaju dobar attack za brze sekvence, arpeggio i bass synth..
ukratko 1983 se preslo na softwerske envelope, radi ustede. nazalost tada su CPU-i bili prespori da zadrze istu brzinu.. jebiga :roll: cak ni danas nisu skroz isti. A6 je vrlo brz, ali tek je otprilike 'stigao' OBXA od kojeg ima jos i brzih..