aufff
evo ukratko.. stvarno nemam mnogo vremena za raspisivanje:
zavrsio 5 godina osnovne muzicke skole (harmonika) naravno sve sa 5.00 prosek nakon cega sam negde u 6 osnovne skole se presaltao na gitaru i slusanje E. Claptona, G. Moora, S.R. Vaughana, J. Hendrixa, Chris Rea i sl... sto je naravno mnoooog uticalo na mene.. btw. sound mi je bio "zanimljiv" jos daleke '88-e godine kada je striko kupio neku Toshibu cd player i technicsovo (ludilo) pojacalo...
a sada, sviram gitaru... klavijature naravno (da ne postoji midi verovatno nikad i ne bi), malo bubnjeve itd itd..
radio sam mnooooooooooooooooooooogo toga.. ali iskreno, nista sto je ugledalo neku svetlost dana ili bilo jako dobro propraceno u medijima.. jos iskrenije, mislim da nije bilo ni osnove za to. sve u svemu, imao sam tu srecu da upoznam neke mnogo jake ljude koji su me uputili u ovaj posao i pomogli mi da shvatim neke stvari, sto sa psiholoske sto sa tehnicke strane. Bilo kako bilo, s obzirom da mnogo volim muziku, ostajem i dalje dosledan samom sebi.
nacin rada ne postoji.. neki trik takodje... ALI, mislim da svako ko radi nesto sto ima veze sa umetnoscu treba da izbaci na papir prvo sve sto zeli (svoju viziju). muljanje, lupetanje, i "trazenje" sounda preko miliona preseta i loopova nikada nije bilo pravi posao... npr. ja u poslednje udarim A3 papir, iscrtam 16 kanala, napisem text (sa sve jakim recima i naglas'cima) i tu belezim svoju viziju.. tako posle i prebacim u sekvencer i naravno da sam zadovoljan jer nisam pobegao kilometrima od svoje prvobitne ideje i emocije sto se ispostavi uvek da je prava stvar...
vrtsa muzike? mislim da sam sposoban za sve, ali ono sto me najvise ispunjava je neki lagan pop-rock, uglavnom sa sve zivim instrumentima (sintetika mi dodje kao zacin)... i ono sto mislim i zbog cega isto tako mislim da treba da nastavim ovo da radim je zbog toga sto smatram (nisam sam u tome) da jaaako dobro cujem i jako dobro umem da osetim kada nesto dobro zvuci i kako treba da zvuci, a to isto tako poistovecujem sa nekom "psihologijom mase" i zahvaljujem bogu sto nisam otisao jos dalje u skolskom obrazovanju jer mislim da bi pobegao u neki potpuno cudan trip
auhh...
pozdrav!
|