View Single Post
Old 18-03-2005, 06:19 AM   #5
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
E ja cu da popizdim ako jos jednom cujem rec "sabirnica". Do pre par dana niko nista o tome, a sad odjednom svi "sabiraju". Kvalitet mixa zavisi od kvaliteta usnimljenog+ kvaliteta aranzmana+ kvaliteta onoga ko radi+ odnosi+ mastering (i onaj ko ga radi). Beck snimio ceo album na Tascam Porta Sound-u (cetvorokanalni kasetas), remek- delo, a mi pricamo o racunskim radnjama i opremi koja je za tri svetlosne godine ispred onoga na cemu je on to radio. Ceo novi Prodigy uradjen u (meni mrskom) Reason-u i to znam iz "prve ruke" jer radim na jednom albumu sa covekom iz Strongroom studija gde su to i radili (radili kod kuce, a tu zavrsili). Jos sam ispao ovca kad sam ja njega poceo da ubedjujem na cemu su radili (jer sam procitao u novinama), a on mi covek kaze: "Ne nisu, ja se znam sa njima, bio sam tamo... Reason, nece valjda to da napisu u novinama?". E, sad sabirajte, oduzimajte, ali ako podjemo od pretpostavke da uglavnom radimo na priblizno korektnoj opremi, kvalitet u 90% zavisi samo od nas samih ili ljudi sa kojima saradjujemo.
Slazem se sa tvojim postom, ali u softveru postoji manja ili veca razlika izmedju sabiranja i to je to.......muzika igra najvecu ulogu, samo neki umeju da odlutaju pa da misle da bolja oprema = bolja muzika.....

Sto se tice Prodigyja oni su to na sav glas objavili......