Thread: Bass ali koji?
View Single Post
Old 17-03-2005, 11:40 PM   #22
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Upravo slu?am Quin-ovce njihov "to live Forever" ima bassa po cijeloj slici ali je tu negdje ispred tebe.Ako me razumijete..ma ja ni sam sebe ne razumijem.!
Mo?da potpuno lupam gluposti, ali meni Trilogy elektri?ni basevi zvu?e kao da nisu dovoljno "gusti", kao da im nedostaju gornji harmonici. Svaki poku?aj da se proguraju kroz neki amp simulator da se podstaknu te frekvencije, ili pr?kanje sa EQ-om su mi bili bezuspe?ni. Sada verovatno pri?am ono ?to gomila ljudi zna, ali bas izlazi ?esto iz miksa upravo tu, od 1200 Hz nagore, tu mu je definicija, a onaj bas deo radi svoje sa nogom bubnja. Sa trilogy-jem ako je agresivnija svirka, ako su gu??a de?avanja u srednjima, i ako je noga malo ve?a, bas gitara se odmah pretvori u neku spu?vastu masu u zvu?noj slici koja nikako ne uspeva da iza?e, koliko god dizao volume.

Quote:
Trilogy i drzim samo zbog akusticnog basa, a el. bas mora da bude ziv (sva sreca da mi to nije problem kada imam basistu u porodici
Moj prijatelj i kom?ija ima 4 basa na raspolaganju, al glupo mi je da ga cimam sad ba? za sve ?to radim. Ali ?ivi instrumenti rulaju.
Dushan_S is offline   Reply With Quote