View Single Post
Old 16-03-2005, 11:09 PM   #8
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Evo, uspeo sam i da ga isprobam. Radi. Bacio sam jednu traku, stavio malo RVox na insert, zvuci dobro...Stavim malo jaci kompresor, zvuci dobro... Razvalim kompresor k'o magare, ZVUCI DOBRO!!! Dakle, zvuci dobro
Ponasa se jako lepo, mada sam ja zapusenog nosa i boli me grlo i nisam pevao dve nedelje. Za sada nisam imao nista sto bih primetio da mi se ne svidja. Jako lepo "sedi" u mixu i uopste ne znam da li vokal treba da bude jaci ili tisi? Lepo mi je i ovako i onako, potpuno sam zbunjen. Pocecu da sve mixam bez reverba. Ej, totalno sam se nalozio, pa mozda nisam objektivan, ali sam zadovoljan vise nego sto sam ocekivao da cu biti. Nesreca je jos sto sam ga probao na TLA 5050 preampu, pa jos uvek ne dobijam pravu sliku, ali kad stigne Amek...mmmm
E sad objektivno... Mikrofon je vise nego ispunio moja ocekivanja na prvo slusanje, ali ja cekam da vidim kako se ponasa sa razlicitim izvorima zvuka i sa razlicitim vokalima. Na zalost, nisam probao da snimam akustaru zato sto nemam stalak (moram da nabavim stalak sa jakim tegom kao balans) koji bi mogao da podnese njegovu tezinu pod bilo kojim uglom osim pravim. Verujem da ce se i tu pokazati kao vrlo efikasan. Podnosi prilicno jak pritisak, tacnije nisam uopste uspeo da ga nateram da "zafercera" iako sam mu bio na 2 cm. Jako lepo izgleda, ide uz bogatu opremu... Dobija se veliki aluminijumski kofer gde staje mikrofon, shock mount, cvrsti drzac, napajanje, specijalni oxygen-free kabl od 10m i sve to zajedno je tesko oko 15 kila (otpade mi ruka od kola do kafane, posto sam se plasio da ga ostavim u kolima ). Kazu mi ljudi "od preko" koji ga imaju da najbolje rezultate daje uparen sa neutralnim solid state preampom tipa Amek ili Neve, a to cu vam potvrditi (ili opovrgnuti) za koji dan.
Pozdrav
Oggy is offline   Reply With Quote