View Single Post
Old 12-03-2005, 05:11 PM   #5
cipela
Banned

cipela's Avatar

Default Re: Pitanje dobrim poznavaocima programa Cubase SX

Quote:
Originally Posted by SandRob
Quote:
Originally Posted by milosjeftic
Da li je moguce obradjivati samo levi ili samo desni kanal u audio stereo fajlu ? Ako jeste , kako ?
he, he... to i mene muci a ne mogu integrirat wavelab. u kojemu je to moguce, ko vanjski wave editor.
ma bas me zanima odgovor na ovo pitanje, jer i ja zbog toga ludim.
Nije mi jasno zasto su ljudi ukinuli onu finu opciju koja je bila u petici : mogao si pozvati eksterni wave lab : npr Sound Forge. Ali je zato poboljsan njegov obradjivac wave trakova i samom SX-u.
Kada zelim obraditi posebno L i posebno D, onda sam prisiljen to exportovati u SF koji dozvoljava posebnu obradu a onda vratiti u SX. Ali, to je sugav posao jer nemas kontrolu sta to znaci u samom mixu a upravo je cilj odvojene kontrole nad stereo kanalima da se ocisti prostor u miksu za smjestaj slicne frekvencije.
Ostaje, onoliko koliko ja znam, da se u SX uradi stereo sa onom opcijom exporta kada se prave odvojena dva traka koja cine stereo. to se moze uraditi u SX bez izlaska u drugi program. Zatim se jedan ili oba obrade po zelji - moze totalno razlicito, (dok to radis imas kontrolu uradjenog u mixu i mozes koristiti undo - redo opcije ako ti se uradak svidja ili ne), a onda se ponovo slijepe u jedan stereo trak. Ako nisam dovoljno jasan, pokrenucu SX i popisati radnje sa originalnim rutama.
p.s. @ milosjeftic
Ne mozes integrisati peticu u SX. Nije moglo ni prije. Jedino mozes u SX importovati peticin song ili arr. To sam cesto koristio dok sam imao Sound Blaster Live 5.
cipela is offline   Reply With Quote