Kakve probleme prave Halion i Groove agent ?
Koju verziju programa koristis ?
Da li imas otvoren jos neki program u pozadini ?
Nabrojao sam oko 14 vst i 20 insert efekata - poprilicno .Ne moras koristiti istovremeno i kontakt i kompakt . Koristi samo kontakt . Mislim da je 1 sempler sasvim dovoljan , najvise 2 . Isto mislim za reverb - 2 su dovoljna , najvise 3 . 1 send reverb mozes koristiti na skoro svim kanalima , IR osavis za mastering ( ja koristim SIR ) - dodam ga u mix
najnajnajminimalnije . Koristim SX EQ na svim kanalima za rezanje frekvencija ( ako je potrebno ) . Mozes koristiti midi kompresore za skidanje pikova - rade , malo trose . Ovako radim : upisem sve instrumente , onda koristim EQ sx , pa 1 send reverb , onda kompresor gde mislim da treba , ne svuda , ne previse - samo gde je neophodno ( nekad prvo radim drugo pa trece nekad obrnuto ) . Ako ostane poneka stitnica onda ubacim jos nesto ili jos bolje , nesto izbacim . U miksu koristim veci broj manjih potrosaca CPU , u masteringu manji broj vecih potrosaca CPU - procesor nikada nije preopterecen . Uvek proveri da li
je bas sve neophodno sto koristis , kladim se da nije . Zaboravi na fantazije sta bi hteo kada bi ... Iskoristi ono sto imas , optimalno . Mislim da je kod tebe sve ispravno , sve radi , ali da je sistem preopterecen . Smanji broj undo koraka , smanji broj insert efekata i svega ostalog . Za pocetak izbaci IR iz miksa . Tc native kompresor je veoma dobar a malo trosi isto vazi za Trackplug ( Wavearts ) i compressorx ( koji je zaista dobar iako sam se raocarao kad sam ga prvi put cuo ) . Podesi kasnjenje tako da opterecenje CPU nije vece od 60 posto .
Predlazem da napravi kopiju pesme i na toj kopiji uradis sledece : pogasis sve efekte ( ne da ih zatvoris ) , sredis frekvencije , Vrlo vrlo vrlo blago dodas send reverb . Potom ukljucujes po jedan insert - kreni od najbitnijeg instrumenta ka pozadinskim - gde sta smeta , zatvori insert .
|