Sandro
sto se tice tih problema sa vstima o kojima govoris vezano za nuendo, to jest, problemi sa tim hide trakama... tih problema nema? u sonaru! Sve je razradjeno do briljantne genijalnosti! Poku?a?u da objasnim (iako je i u steinbergovim softverima to sli?no rije?eno, samo ne?to komplikovanije):
1. U midi traci, ti napises note za neki instrument (a za tu midi traku si predhodno ve? pozvao neki vst).
2. Onda tu traku (kad je sve usvirano kako treba) freezira?, tako da u jo? jednoj
clone-traci dobije? audio zapis iste te melodije.
3. Onda klikne? mi?em na prvobitnu midi traku (koja ti sada vi?e ne treba jer ima? audio signal u clone-traci) i onda klika? "A" (arhive)... Ta arhiva slu?i za eventualne kasnije popravke, kada recimo ?eli? ne?to mijenjati u notama te midi-trake (u tom slu?aju bira? unfreze i ponovno je obradjuje?..)
----
Cijeli taj postupak je veoma jednostavan i ne znam za?to bi to bilo u qu.... ?!? :roll: Dvije trake jednostavno MORAJU postojati i ba? u tome jeste genijalnost samog vst principa! Ja to vidim kao hamburger. Prva (midi traka) je kifla, a onda u nju unutra sme?ta? meso (tj. audio)