Thread: DAW CONTROLLER
View Single Post
Old 05-03-2005, 02:10 AM   #8
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Sto tebi zapravo treba?
Kontroler za vozat fadere u cubase-u...?
ili cijeli audio sustav koji usput i voza fadere?

Meni je jako drag Mackie Control. To je genijalna sprava. Sjajni faderi, mrcina na stolu, jako pouzdan i kompatibilan sa svim i svacim. Postoji Mackie Control, Logic Control i Mackie Control Universal. Sva tri su potpuno isti hardware (drugacije ofarban) samo namjenjeni razlicitm softverima. Treci je zbroj prva dva (Cubase+Logic) plus podrska za Pro Tools. Taj Universal je sad jedini u prodaji, a ovi prethodni kao nisu kompatibilni medjusobno. Mozes mislit. Fora je da ih mozes besplatno flashat da postanu Universal. To je naime sve isti k*rac!

Za ono sto ti radis, mislim da su ti Pro Tools nepotrebni. Ja sam prije ohoho godina radio u P.T. i poprilicno sam razocaran softverom. Netko naviknut na Cubase u Pro Tools softveru osjeca zavezanih ruku. S konja na magarca. Hardware je zakon i tu se nema nista za zamjeriti osim sto ova jeftina P.T. rjesenja (Digi 001 i 002) zapravo nisu puno bolja od standardnih audio kartica s DSP podrskom. Nesto slicno kao UAD s malo vise ulaz/izlaz kanala i drugim formatom pluginova. Oni pravi Pro Tools sistemi su ti tako daleko financijski da ih u startu zaboravi. Kad ti muzika za film osvoji Oscara mozda si kupis pravi Pro Tools.

Bottom line... koliko sam upoznat s onim sto trebas dok radis, tebi je sasvim dovoljan kontroler kombiniran s Lunom i eventualnim dodatnim Luna prosirenjem za 8 I/O i/ili UADom!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote