View Single Post
Old 04-03-2005, 04:06 PM   #14
idekius
Mason

idekius's Avatar

Boga mi, od onoga koga snimas i od tvog znanja zavisi puno vise nego od opreme... Barem po meni...

Sto se tice MIC 22000... ja narocito volim sa njim da radim flah pevanje pod visokim gain-om... Sad... sve je stvar ukusa... rezultati su po meni O.K. ...

Druga stvar... da ne budem ja opet namcorast , ali najcesca pljuvanja po opremi i najostrije kritike opreme tog tipa cujem od ljudi koji gotovo i ne rade snimanje analognih instrumenata pa svoje znanje ne zasnivaju na iskustvu vec na raznim review tekstovima po net-u i sl.... (tu naravno ne ubrajam Clustera)... Nije mi cilj ni da diskreditujem one koji svoje postove baziraju na tome jer znam da je sve to u najboljoj nameri. Sad, treba uzeti u obzir i sledece:

-Mnogo toga radi stap i kanap i to iznenadjujuce dobro (u rukama Mandusica Vuka, bice svaka puska ubojita ;-) )

-Mnogi, najveci deo, nas ima vrlo ogranicen budget za kupovinu opreme. Polazim od sebe... Ako ne zaradim muzikom, nicim necu... Kintu koju sam puk'o za ADI 2 i UAD-a u skorije vreme necu videti... Tako da se oprema kupuje parce po parce i uz puno odricanja. Iz tih razloga ostaje MIC 2200 , do iduceg kruga upgrade-a opreme, ma da znam da Avalon u kombinaciji sa U-87 radi puno bolje...

-Vredi dodati i to da sam mnogo srecan zbog toga sto je sve sto imam kupljeno upravo od muzike. Cak bih bio vrlo zabrinut da je drugacije... tj. dovela bi se u pitanje opravdanost investicija...

-Da me neko ne razume pogresno... Cenim svako ulaganje u muziku!!! Oprema je veliki trip i licno sam podlozan tome, ali mora se imati u vidu da je to ipak samo trip

L&M (elem), da se vratim na temu... Ne bog zna kakav preamp + nespavanje + brada od vise dana + lupanje glavom o zid = dobar snimak. Najbolji preamp na svetu + nerad = los snimak...