View Single Post
Old 04-03-2005, 01:49 PM   #13
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

E, druze moj, kada bi ti znao koliko (verovatno stotina) puta se meni taj Behringer isplatio... Pa ne da necu da ga prodam nego cu da ga uramim. Sve stoji to sto ti kazes i ja sam vec rekao da cu uskoro uzimati barem jos jedan preamp, ali to je ipak cenovna klasa o kojoj nismo razgovarali ovde u toj klasi input (stereo preamp+ 2 mica) ne kosta 400 Evra, nego 4000, a to je malo vise nego sto covek namerava da da, a moje skromno misljenje je i da ne treba. Ako je na pocetku, greota je da puca pare na nevidjeno, vec treba malo da se uhoda u posao, pa kada se malo njegov ukus i znanje isprofilisu, tada ce mu biti lakse da donese odluku sta mu treba. Ja samo kazem da u odnosu na te pare koje je on spreman da da ne moze biti jeftinije, a korektnije (pa cak i u sledecoj cenovnoj klasi). Da ne ispadne da hvalim Behringer, oni uglavnom prave jeftine low- budget sprave i ono sto je ziva istina je da njihov najskuplji preamp radi duplo losije od ovog o kome pricamo. Da li je slucajnost, ne znam, ali je ziva istina, posto sam licno isprobao oba. Posle svega, Cluster, ti znas da ja tvoj sud veoma respektujem, te mi nije namera konfrontacija, vec se ponavlja ona prica o Ferariju od pre par meseci. Prvo, svi koji odu malkice "vise", zaboravljaju svoje pocetke ( a njih mora svako da prodje) i gledaju stvari iz svoje sadasnje perspektive, a ne stavljauju se u poziciju onog sa kime razgovaraju, a drugo, ovde kod nas ljudi dosta tesko zive (mada verujem da ni kod vas nije mnogo bolje), pa se desava da i oni koji rade to svaki dan i zive od toga, najcesce nisu u mogucnosti da sebi priuste tako lepe igracke. Da ne govorim o potpunom krahu finansijske konstrukcije koja ne moze da ispostuje odnos ulozeno-zaradjeno. Naravno uvek ima nas koji su spremni da uloze i vise nego sto zarade samo da bi udovoljili svojim zeljama, ali ima i ljudi kojima to nije osnovna profesija i koji se time bave iz hobija, pa sam ja zato oprezan u savetima tipa "daj puno para". Istina je, a to znas i sam, da se dobar zvuk ne dobija samo skupim inputom, vec da tu ima mnogo drugih (da ne kazem vaznijih) preduslova da bi se do njega doslo. Oprema je samo 1/3 tog posla zatim imas barem 1/3 znanja i 1/3 koja ne zavisi od tebe vec od onoga koga snimas i sa kime radis.
Pozdrav
Oggy is offline   Reply With Quote