Thread: VLADO???
View Single Post
Old 03-03-2005, 01:46 PM   #2
vlado
Member

Tascam Portastudio je bio moj prvi snimac(1990god) i lagano od kucne varijante kad sam dosao u BG odmah sam poceo da vrsljam po studijima. Odmah sam svirao za mnoge(tada se jos zaista sviralo na tape)i bogami bio vrlo trazen)Onda su dosli Atari, pa moduli, pa sampleri, pa analogija, pa sam radio aranzmane, pa producirao, pa postao trazen pa popizdio od tegljenja rackova sa midijem iz studija u studio(bilo je i po pet albuma u isto vrijeme, pa se promjeni tri studija za dan)pa sam odlijepio. Onda sam krenuo da pravim u prvo vrijeme skroman studio gdje bih barem usnimavao a ispostavilo se da sam uglavnom tu i miksao.
Znas ono, svoj mir nekad znaci i vise od neke skupe sprave.
Mic po mic, narasto studio'barba' a ja bas tada potpuno odlijepio od gomile netalentovanih imaoca novca od kojih se prezivljavalo. U jednom trenutku izrevoltiran Pinkom i svim tim shitinama koje su tada gurali i trovali ljude prestajem da radim za kojekakve, dovodim sebe na ivicu egzistencije(prodavala se sprava po sprava da bi se imalo za zivot i kirije)ali vise ne radim drugima vec spremam prvi album.Onda je izasla"Navika".
Ostalo znas.
Pozz

vlado is offline