View Single Post
Old 02-03-2005, 05:48 AM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
hmm... tesko je dati savet za budzet od 300 eura. Mozda najbolja solucija koju sam cuo i testirao bi bila http://www.fmraudio.com/RNP8380.htm
mada prelazi budzet: 380-400 eura je cena. Inace, spravica je odlicna
definitivno jedino na trzistu za te pare. a zvuci puno bolje nego sto kosta, tu su svi slozni.

UltraGain je, neka se netko ne naljuti, apsolutno najgore pretpojacalo koje sam ikad probao. headroom je minimalan, radi na niskoj voltazi, frekvencijski raspon - ne postoji, cim ti se signal iole promjeni dinamicki ode u onu najruzinju distorziju i krcanje - nema tu nikakve topline. Tko zna kako rade prava cijevna pojacala, jasno mu je da se sa tim komponentama to jednostavno neda izvesti. ponavljam opet, NE POSTOJI dobro tube pretpojacalo za ispod 400-500 eura po kanalu minimum. to je realnost. sve drugo je marketing. svako jeftino solid state pojacalo zvuci bolje od jeftinog "tube" pre.

osim ako vas ne zanima overdrive/distortion i sl. za gitaru ili cak vokal, tada neki jeftini ART i sl. moze posluziti. za ciste vokale koji imaju 'tube' magiju o kojoj svi sanjaju - nema sanse. tek Sebatron i TL PA serija na vise, ima sound.

da ne govorim da cijevno pretpojacalo, ni skupo, a kamoli jeftino, uglavnom nema sto traziti kod klasicnih instrumenata. daje budget malko veci , preporucio bih jos i GRACE - to je MILLENIA za tanji zdep. cisto i transparentno..

MIC: ako vec nemozes uzeti AT4041, onda nesto od Small Condenser-a iz jeftinijh AT serija (mislim da pocinju sa 3000, ne sjecam se imena). ima i omni i cardioid izvedba. RODE nije ta klasa. C1000S je vrlo nelinearan mikrofon, nikako dobar za klasicne instrumente.

clusterchord is offline   Reply With Quote