View Single Post
Old 01-03-2005, 01:16 AM   #1
tillco
Member

tillco's Avatar

Default Klavir /...ili..."Gde si duso, gde si rano"...

Pozdrav legendi moje ulice, pozdrav "Duhu sa sekirom" cije se sviranje razleze sirom ove nase "Darkvudske sume" cineci muziku lokalnih indijanaca /slobodno citati "vraceva", "muzickih prostitutki" ili, jednostavno, "instant hitmejkera"/ jednostavno bescujnom i nistavnom. Pozdrav od srca Vladi Georgijevu. Sa Vladom se uvek isplati /bas kao i sa "Ledo" sladoledom - platis 5, dobis 6.../: dobili smo na dar dva albuma, a u njima emocije, zivota i muzike - bar za cetiri...
Eto, ishvalih te ja, ali si zasluzio, kao niko.
Po profesiji sam profa. Davim sitnu decicu harmonijom i kontrapunktom u muzickoj skoli u Kosovskoj Mitrovici. Imam i kolegu - nastavnika gitare, iskricavig Peru Rakica, koji mi je cesto pricao o tebi i tvom nacinu. Da je tu, pored mene, sigurno bi ti rekao neku rec, ali nije - pa te pozdravljam i u njegovo ime, da prostis. Slusajuci ga sve ove godine cini mi se da mu je deo srca zauvek ostao u Herceg Novom. A da znas samo kako iz njegovih usta zvuci kada gomili prica kako Vlada svira "Rhodes"...
Vlado, voleo bi da mi priblizis nekoliko stvari. Veliki sam zaljubljenik u klavir. Vec duze vreme tragam za zvukom koji bi mi ispunio sve zelje. Klavir, pocev od samih dirki, od mastera i samog "cekica" instrumenta, pa do konkretnog tona, boje i osecaja "pod uvom"...nemoguca misija...ne uspevam... Koristio sam razne Rolande, Korgove, M-Audie i razne druge drangulije a poslednja nada mi je ostala u "Fatar"-u /konkretno Studio Logic 880Pro" modelu/. Njega nisam probao, neki su mi rekli da je Fatar "tata" za sve mastere ovog /i onog/ sveta. Probao sam da ga nabavim preko Sky music-a, Artista, ovoga i onoga ali nista...U Lyra Style-u su pokusali da ga nabave, i avans sam poslao, cekao evo skoro 3 meseca na njega...dzaba...nisam ga docekao. Dal' je zaista toliko dobar, a ako nije - sta da potrazim, "reci mi da znam".
Problem br.2 - sempl klavira...zlo i naopako...Molim te reci mi sta ti koristis i kako do toga doci. Tvoj klavir ima "meso". Moj nista ne valja.
Eto, toliko. Pozdrav sa Kosova od prijatelja.
tillco is offline