View Single Post
Old 01-03-2005, 12:52 AM   #25
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Quote:
To ?to ka?e Gianfranco ustvari bi trebalo biti obratno : ne treba? ti od njega energiju , nego je cilj pu?tanja tvoje glazbe njemu da on shvati i primi tvoju energiju , ono ?to je temelj tvoje pjesme . Uspje?ni su glazbenici upravo oni ?ija glazbena energija uspije doprijeti do mnogih slu?atelja .
Da bas tako.
Recimo ja sam u odredjenom tripu-raspolozenju.
Kompozicijom,aranzmanom itd... uspem da izrazim X=85% recimo tog stanja.Umetnik je bolji sto uspe vise da izrazi svoju emociju.

Svaka druga osoba ce da receptuje razlicitu kolicinu Y emocije slusajuci moje delo.Ocekivano je da ce Y da bude manje od X.
Neko ce da receptuje samo 20%,neko 78%,neko mozda <5 %.
Neko ko je trenutno osetio 20% mozda za 5 godina kada sazri ce istu stvar da oseca sa 80% i obrnuto.
Ne slazem se da mora svako da oseti svakog trenutka odredjeno delo u punom sjaju.Ta ista osoba koja trenutno nije imala VAU efekat slusajuci moju stvar,moze da me zove posle 15 dana (kada stvar pocne da se vrti na radiju i "iznenadi" ga par puta)da me nazove i kaze "ej,ono ti je do jaja... izvini,tek sada kada sam je cuo vise puta i malo mi usla u usi bla,bla,bla..."

Lako je ukapirati melodiju ako osetimo emociju blisku nama koju smo vec okusili.Ali ako je to neka specijalni trip,onda treba malo vise vremena.
Spotovi mogu dosta da doprinesu da docaraju o cemu se radi kao naravno i tekstovi.

Da se vratimo na X i Y. Zanimljivo je da Y moze da bude i vece od X!
To je kada je osoba osetila istu stvar kao i kreator dela i X=85% je dovoljno da aktivira vec usidrene emocije... Pomaze:
1. Ako se osoba nalazi bas u tom stanju (recimo devojku ostavio decko-najbolje ce da oseca muziku sa takvim emocijama 'Where are You now","I miss You"...)
2. Stimulativna sredstva

Neka druga osoba moze da uopste ne oseca tu muziku,jer je u totalno razlicitom mod-u.Moze da ima gadjenje prema pateticnim emocijama.
Moze da se desi da uopste ne voli elektronske instrumente vec samo live
i obrnuto.
Toliko ima jako priznatih umetnika a ja ne razumem velicinu njihove umetnosti.Koliko grupa je posetilo nasu zemlju a ja nisam otisao na 99% koncerata.Mogu da napune Sava centar a ja da se tu nadjem,umro bih od dosade. A to mogu da budu jako priznati umetnici,koji imaju svoju publiku
kojoj to treba i koja to savrseno razume.

Zakljucak:

Ja pustam svoju pesmu osobi A. Osoba A receptuje Y kolicinu emocije koja u njoj izaziva odredjene pozitivne i negativne vibracije.
Dakle osoba je dozivela izvesne energetske promene.Promenilo se njeno elektro-magnetno polje. To indukuje promene i u mom polju. Mogu da osetim to.
Hteo-ne hteo primio sam kakve-takve vibracije te druge osobe,a to nije dobro,jer kao umetnik bas cekam ta svoja posebna stanja i zelim da sto vise ostanem u njemu (bar dok ne zavrsim delo).

Ovo navodi na to da se ne isplati pustati svoju muziku (u trenutku stvaranja) osobi za koju znamo da su male sanse da oseca to,jer postoji mogucnost da nas "izbaci" iz tripa.
Gianfranco is offline   Reply With Quote