Quote:
Originally Posted by kVu
U principu, nije lose snimljeno, ali zvuci previse prazno, tj. sirovo i imas neki nebulozni sub koji se od 10hz spusta nadole do 40hz...
meni se ne dopada, premalo detalja.. a kako da ga obradis, udri neku lampu, farbaj da dobijes na detaljima. ne zvuci lose, ali kad ga bacis u mix, mislim da ce biti prazan i previse sirov. Okupaj ga i sa nekim reverbom...
p.s. vokal i treba da bude u "srednjacima"
eto toliko
ali mislim: dobar dan, za dobar dan  ))))))
|
O.K. Hvala lijepa.
Namjerno sam poslao potpuno suh i sirov snimak koji treba doradjivati. Sniman je na lampicu. Sada ide skidanje tiih subova, shuma, pa ondak ostalo.
Ne znam kako vi, ali mene su uvijek snimali nasuho a kasnije obradjivali signal. Jedino kad su bili nesigurni vokali snimali su ih pod reverbom i ostalim, sta ja znam cim posto su sve bili analognjaci.
Kad sam kazao srednjaci, onda sam mislio na farbu mog vokala. Npr. kada sam snimao pratece vokale za jedan album, snimalo nas troje istovremeno. Odmakne me tonac jednom, pa jos jednom, pa jos jednom. I tako, ja snimao prateci sa skoro metar ipo, a oni normalno. Opet na snimku moj glas cist ko suza i istice se radi take varbe. Bolje da sam bio lead vokal. :oops: