Thread: Zastita
View Single Post
Old 28-02-2005, 12:23 AM   #9
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by cipela
Dakle, prije pakovanja obavezno sa CD-om u koverat staviti licence operativnog sistema i softvera.
Sto se tice ovog gore komentara sa LICENCIRANIM softwarima itd.... Da i ja ne pricam gluposti.. reci cu samo svoje iskustvo.
Ja sam svoj copyright REGISTRIRALA (copyright imamo od kad smo stvorili proizvod, ono o cemu ovdje pricamo je REGISTRACIJA copyright-a.. no, to su samo termini ionako) na 2 nacina:
1. poslala sama sebi kopiju cd-a u dobro zatvorenoj omotnici
2. registrirala kompozicije ovdje http://www.copyright.gov/register//, gdje sam takoder poslala cd (a ne note) sa svojim pjesmama.

Na datoj, gore spomenutoj, stranici mogu se procitati svi detalji oko cijele price i KOJI copyright ustvari zelimo napraviti. Kako sam ja htjela zastiti svoje KOMPOZICIJE, onda je najmanje vazno koji sam software koristila da proizvedem ZVUK jer ZVUK nisam REGISTRIRALA vec NOTE (samo u audio obliku, a ne notnom zapisu).
Znaci, samo po sebi mi ona gore logika otpada.

Ako netko zeli registrirati ZVUK/SOUND... onda pretpostavljam da je nesto drugacije, ali to takoder treba provjeriti.

Takoder, gornji link vrijedi kao copyright za vecinu svijeta, ali ne i za nase prostore...
ANITA is offline