View Single Post
Old 27-02-2005, 08:33 PM   #4
cipela
Banned

cipela's Avatar

Default Re: Kako da remasterizujem album

Quote:
Originally Posted by strah
Kako da remasterizujem album koji je prebacen sa kasete u mp3 format, da li postoji neki mali alat (imam dial-up) sa kojim bih to mogao da odradim, znaci da bude brzo i lako
unapred hvala
Iako se ovo moze uraditi u SF ili WL, ja u slicnoj situaciji (ali ne audio traka -> *.mp3 kompresor), kada kupim neki *.mp3 CD pa ga vracam u oblik originalnih albuma, najcesce raspakujem (vratim u *.wav) pomocu WinAmp *.dll plugina koji se zove : Nullsoft Disk Writer. Taj plugin imas kao pratecu poslugu WinAmp 5.01 u Preferences -> Output. Tako raspakovane fajlove ja sam redovno uvozio u CuBase kao wav trakove (ali samo ako su sa istog originalnog albuma - ovo radi prethodne produkcije koja je uvijek razlicita za razlicite albume). Onda bih odredio, koliko se to moze u tvom slucaju, mastering alate i izvrsio koliko toliko mogucu ponovnu masterizaciju.
Posto si sa audio trake prebacivao na digitalni, nazalost, *.mp3 zapis, pozeljno bi bilo prvo da svaku traku prije uvodjenja u CuBase provuces kroz Cool Edit Pro 2000 Noise Reduction podesivsi ga na oko 70 %.
Sve ti je ovo otprilike i ne garantujem ti da ces dobiti ekstra rezultate.
Tako sam radio i prebacivanje predratnog albuma moje grupe na CD da bih sacuvao bilo sto posto je treca matrica ostala u jednom drugom gradu a prve dvije su unistene.
Eto, drago bi mi bilo ako sam ti pomogao.
p.s. Ako imas onu audio traku sa koje si pravio *.mp3, bilo bi dobro ponovo uraditi prebacivanje, ali po mogucnosti u nekom studiju koji ima finiju opremu od mozda nekog deka vezanog za racunar.
cipela is offline   Reply With Quote