View Single Post
Old 26-02-2005, 01:45 AM   #2
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Moja glavna primedba je da zvuci tanko, neumereno i netacno. Sta to znaci? Pa da nisam zadovoljan bubnjem pod 1. Mislim da treba da prestanemo da mistifikujemo moc NE KVANTIZACIJE kao sredstva da bubanj "prodise" i podseti na zivog bubnjara. Dobar zivi bubnjar svira TACNO bez ispadanja ili slicnih gafova, pogotovo u studiju, na taktalicu... Kod programiranog bubnja je fora da ga isprogramiras u maniru kojim bi ga bubnjar odsvirao (pod uslovom da pretenduje na ziv zvuk bubnja kao u tvom slucaju). Dakle, kvantizuj beat ili nadjes dobrog bubnjara. Dalje, bubanj ti je poprilicno u trecem planu, a mislim da ne bi trebalo, vec da u samom konceptu postavis groove (bubanj+ bass) velikim ( ne bi bilo lose da razmislis o redukovanju nepotrebnih udaraca zarad krupnijeg zvuka), a ostale stvari da dodajes po potrebi. Tu dolazimo do basa. Ja izrazito mrzim synth slapp basove i tu vidim trenutak i mogucnost da "ozivis" svoj snimak time sto ce ti neko to fino odsvirati sa mnogo vise stila nego sto je to isprogramirano ili ces ikad moci da isprogramiras. Budi oprezan sa onim hit- ovima i raznim synth- ovima da ne preteras, pa da ti se ne cuju samo oni u broadcastingu. Ideja nije losa, mozda je malkice dugacka, ali joj ne znam tacnu nameru, pa o tome ne mogu da sudim. Sve u svemu, nemoj da mislis da sam te napljuvao, jer nisi daleko od dobrog, samo treba jos malo da "zapnes". E, da nesto stalno pucketa u snimku, ali pretpostavljam da je to samo od neke kompresije ili tako neceg, a da ti se ne cuje u projektu.
Pozdrav
Oggy is offline   Reply With Quote