4 stvari:
1. Fender Pure Nickel Roundwound (ili flat za dub i sl...) - ORIGINAL BASS zice
2. SansAMP Bass Driver (rack, mada i pedala je OK)
3. Bartolini pickups
4. Gitara i setup koji odgovaraju basisti da to sve dobro odsvira... ako je to sve kljakavo odsvirano jer basista ima u rukama bass od 100000000 (????) $ koji prvi put u zivoti vidi, a kamoli svira onda dzaba tolike love i razglabanja.
Naravno, ako hoces provereno... zna se. Ako hoces da nadjes nesto svoje, i to pronadjes i ljudi to hvale, e to je sladje.
Moj setup je manje vise jadara za te vase MM, JB, J-Z (???

)). Ja sviram: Yamahu BB4III -> Boss C2B (bass chorus) -> BF2 (flanger) -> DigiTech_Digidelay -> SansAmp Bass Driver DI -> Alto 5-band prameticki EQ (rack) -> Behringer ultrafex pro (enhancer). Vec vidim da ce svi ovo da napljuju (Behringer... groblje... Alto, jos gore....), ali ja imam zvuk koji zelim, i uvek dobijam komplimente na svoj sound. Kad smo radili tonsku u Domu omladine, i sam tonac mi je rekao da do tada bolji zvuk basa u tom prostoru nije cuo, i to me je bas oraspolozilo, a isto vece je bio i neki lik sa nekim Ibanezom (da li je EDB ili nesto od tih novih "ne drvo" basseva) skup ko 2 moja setupa, ali nigde se nije cuo. Zuvao je sve vreme u crveno na ampu a nigde ga nije bilo... Cuo sam i JB dosta starog, ali mi je uvek bio nekako srednjav... cuo se, ali se nije osetio. Cak sam ga i svirao na SWR-u u jednom studio... sve je to cool, ali za muziku u kojoj su 2 hi-gain gitare, to jednostavno zvuci tanko... DALEKO od toga da hocu da kazem da je gitara losa, ali ne treba je apriorno uzimati kao "vrh" tj. "zavrsen posao". Treba eksperimentisati, i traziti nesto svoje!