hmmm... meni se licno ne dopada kako radi sonalksisov 315 compresor, isprobao sam vec... pored svega ovoga sto je shot nabrojao ja bih ti preporucio da probas i sa timeworks mastering compressorom jer mi se cini da nesto bolje radi od l2, pogotovo za tvoju vrstu muzike gde ces da sabijas samo tako...
za punk koji radis master ja bih pristupio ovako: waves rcomp (renaissance compressor), L2 (ili timeworksov master compressor). eventualno eq i/ili multiband na startu lanca, dakle pre ova dva...
rcomp - nadji najglasniji peak u pesmi i spusti threshold za oko 2-3 db ispod toga, attack i release kao sto je shot rekao oba iznad 100. Ratio mozes da probas dosta varijanti, pa i 2, 2,5... probaj, slusaj, to je kao i uvek najbitinije. i onda naravno l2, iliti guzhenje

) (dobar izraz shot).. ALI, ako kod nekih delova l2 sabija preko 4db, obavezno se vrati u mix i edituj-nivelishi-seci-sredi taj problem posto to nije dobro... i igraj se sa releasom u l2!
Ako si vec odradio mix, ne bih ti bas savetovao da se zezas sa eq. po meni, vise stete nego koristi, ali.. recimo da bih ja (pricam odokativno) podigao za par db predeo iznad 12khz da dobijes air i da ti se cinele malo bolje "odvoje" od gitara. Gitare mislim da ne bi trebao da teras preko 12khz (distorzirane).. preko toga je po meni sve neprijatno za slusanje...
a da, za multiband i od mene, OBAVEZNO manual i posto nisi iskusan u tome (nisam ni ja

) napravi master i sa multibandom i bez i poslusaj ih sa fresh usima, pa odluci koji je bolji.
Shot, nije mi jasno ovo za threshold (-35db) ???