Quote:
Originally Posted by andreja
postoji li neka pristupacnija sprava koja predstavlja DI box + mic. preamp u jednom? neka "home" varjanta za koju se zna da je ok?
|
bilo koje pretpojacalo odnosno voicebox, sa DI inputom odn. tzv. HI-Z inputom (skoro 99% pretpoj. ga ima) ima sve to o cemu pricamo - u jednom. prema tome sirok ti je izbor jeftinijih opcija.
za gitaru: ja sam imao JoeMEek VC1Q, pa mi se cini da rabljeni VC3Q , bi mogao bit dosta dobar. jako mi se svidjao taj kompresor na gitari. onda imas jako praktican Platinum Tone Factory (isto se vise ne proizvodi) , preamp mu nije neki, ali dosta dobar DI ulaz. i sl.
nisam bas pratio, ali ima sva sila tih prepojacala za po par sto eura. samo nemoj nista s cijevi , ako kosta ispod 500-600 EUR-a. groblje..
pravi tube pre koji radi na 250-300 V se ne moze napraviti ispod te cijene. sve drugoi koristi tzv. 'starved plate' dizajn, gdje se moze 'provuci' s jeftinijm komponentama i nizim naponom i ipak raditi s cijevi - ali je zvuk u k.. (primjer: presonus, Ultragain i sl)
inace Avalon je jako skup jer makar nema pravo pojacalo za mic, vec instrumentalno pretpojacalo smanjene snage - ono je vrhunske kvalitete. ma zaboravi to - nije to toliko bitno, osim ako ti i sve ostalo u studiju , ukljucujuci konverter, gitaru i monitoring, pripada slicnoj high end klasi.