View Single Post
Old 11-02-2005, 03:11 PM   #5
SickBoy
Junior Member

SickBoy's Avatar

Koristim Cubase (nekad VST32 5.1r1, sada SX 2.x), a ?ta to?no radim, to varira od pisme do pisme. Meni producentske zamisli poput isticanja pojedinih detalja nekim efektom ili dodavanja ne?ega padaju na pamet "u hodu", kad tokom snimanja "za?ujem" u glavi takve stvari i onda ih krenem realizirat. Ljudi s kojima sam radio u principu su imali sre?ene aran?mane, iako sam oko benda Ultimatum imao dosta posla i na tom planu (poneka modulacija, back vokali itd.). Kako su oni ispali mo?ete ?ut na 2 mp3ce sa www.hardrockultimatum.com . Dakle, kucani bubanj, bas snimljen kroz Trace Elliot kao preamp i gitare ozvu?ene u mojoj sobi sa mog Marshalla od 100W (ne brinite, nisam ga puno poja?avao...). Uglavnom snimam rock, hard rock i metal, dakle bez distorzirane gitare ne ide. Radio sam snimke i jednom momku koji svira nekakav Gibonnoidni pop... Uglavnom, zanat kalim na demo snimcima.
U mastering se ne razumim previ?e, stavim kompresiju i limiter po vlastitom naho?enju, tj. kako mi dobro zazvu?i. Uvik gledam izbje?i prelimitiranje snimke, da po?ne "pumpati" ili nedajbo?e distorzirat. Eto, 2 centa jednog amatera...
SickBoy is offline   Reply With Quote