naravno da je lakse stavit gitaru iz virtualnega gitariste nego je odsvirat, ali zbog toga ce stvar zvucat losije a ne bolje.

:
a da ne govorin koliko je meni teze izmiksat 'virtualnega' da zvuci 'kako tako', nego kad mi gitarista to odere popravo. 8)
ako bi se amy odlucila snimat kod mene, onda bi s njon dosa i njen gitarista s kojin cu puno lakse izac na kraj nego sa ovin virtualnin.
bdv: i ja san gitarista, pa svejedno kad sniman zoven profesionalce iz splita, koji donesu i svoju opremu. virtualca (moj prijatej mico vujovic ga zove 'gitarista sto ne pije kafu'

) koristin za demo ili za jingleove a cesto odsviran i sam, ako nije nesto vazno.
sto se tice ostalih instrumenata u ovoj stvari, sve je odsvirano. bass je pravi (warvick - petozicani), a za bubanj nije koristen gotov loop, nego san ga ja napravi.
sad, je li bolje snimit pravi bubanj ili sam radit ritam, to je stvar shvacanja. ne programiraju se loopovi uvik da bi bilo lakse i jeftinije, nego zato da bi bilo bolje - jer tako zahtjeva odredjena produkcija. dapace, ako trebas zvuk pravog bunja mislin da je puno lakse snimit dobrega bubnjara, nego trazit i slagat jebene loopove.
e sad, treba li pjesma refren ili ne... neznan... ona ustvari ima neki refren (b fraza), a o nekoj 'c frazi' (sto kaze max) dalo bi se razmislit.

:roll:
amy je ovo solidno otpjevala, a tekst je izmisljala u hodu. imala je samo refren kad je usla u komoru, a ostalo je smisljala na licu mista, tako da je svaki put kad bi vracali neku frazu pjevala drugi text.

:roll: 8)
text nan uopce nije bi vazan u ovoj fazi. vazniji nam je bio nacin na koji ce rec, nego sto ce rec, jerbo...
ovo je samo demo snimak (napravljen u jedan dan) koji je posluzi svrsi i jos uvik sluzi a ovi vasi komentari su mi itekako itekako vazni.
hvala svima.