idekius, stvarno ne vidim razlog napadanja zbog gorepomenutog komentara za koji inace mislim da je sasvim na mestu. Ako ima nekoga kome AR zvuci dobro isproducirano, smixano i bla bla onda stvarno nema o cemu da se vise ovde polemise.
druga stvar... primili ste maxa kao neka mala decica zeljna da nauce nesto novo i sada vam on, "jelte" kao otkriva toplu vodu. Pa kako sam ja mogao sve te gomile gluposti koje sam gore napisao i sam da naucim kroz rad. Koliko ste samo tutoriala kacili gde pise sve isto to sto je i max rekao i to MNOOOOOGO opsirinije i detaljnije objasnjeno? Sve mi se cini da ovde ima gomile likova koji se pale da imaju sto vise tog "mocnog" software-a i posle mi prodaju kao njihovo "umetnicko delo" gomilu fraza i loopova sa "drzmenedaj-beat" AKAI-a koji naravno niko nece provaliti jer je to samo jedan od milijarde drugih zavrsenih lupova i fraza. Takodje, mislim da ima i gomila onih koji nisu ni prstom mrdnuli u pogledu stvaranja i samonadogradjivanja vec samo dolaze ovde i lece svoje komplexe. Ko muziku shvata kao nacin i sredstvo da po*ebe neku devojku vise onda je taj zalutao ovde. Muzika je nesto sasvim drugo, nesto zbog cega bih sutnuo i najbolju ribu na svetu za mene, dobar zvuk je ono cemu treba da tezimo ne zarad postovanja drugih i tapsanja po ramenu, vec da lepo zaoukruzite to svoje umetnicko delo kao lepo i kvalitetno, NA SVOJ NACIN naravno!
Kakav je to producent koji ne zna da treba da se na drum i veliku vecinu kanala stavi kvalitetan room reverb (a impulsi jesu kvalitetni)? Kakav je to producent koji ne zna pravilno da koristi kompresor/expander/limiter i gate ??? Zapitajte se malo pre nego sto sebi date za pravo da se tako nazivate.
A kad smo vec kod toga, 90% (da da 90%) ljudi koje znam i koji imaju "onaj" software znam da pola od tih stvari nisu ni probali, a onaj drugi deo naravno nije ni ispostovao manual koji ide uz odredjeni VST ili VSTi, zato sto je dzabe naravno i sudi (uglavnom) po izgledu i presetima. Jel vam se to cini poznato? Kada nekom pokazem da postoji recimo u psp vintagewarmeru i REAR panel, kazu wow, pa ja to nisam znao... (ovo je primer samo). Najiskrenije, mozda je i bolje da se ta piraterija vec jednom unisti pa da pocemo i da cenimo nesto sto je neko mnooogo pametniji uradio za nas kako bi olaksao to nase "stvaranje".
p.s. mogu da se kladim da sada preko 50% foruma koristi samo impulse za room efekte jer vam je to neki baja koji je radio sa poznatima rekao, dok naravno o nekom Princeton (inace fenomenalnom) reverbu uopste i ne pomislja.
MAX, nista licno. Od mene naravno imas 10x RESPECT za sve sto si rekao i podelio sa nama, ali i Gianfranco je i te kako u pravu. Ovde smo da RAZMENIMO MISLJENJA, a ne da se prepucavamo oko toga ko je u pravu. To neka oni koji citaju sami presude. Uvredicu se samo ako se ti posle ovoga osetis uvredjenim.
I da, sto se tice mixeva, dobicete i nesto moje ali kada ja budem zadovoljan. Necu da saljem nista polovicno odradjeno i da se pravdam kako nisam imao vremena i sl. gluposti ili jos gore, da posaljem DEMO (taj izraz btw. u mom recniku ne postoji). Za razliku od nekih nisam neki izdrkani jazzer sa 60 godina u dupetu koji soli pamet drugima o tome sta je prava muzika, nego sam tek zakoracio u 21-u, verovali ili ne i slozicete se da jos uvek imam "fore". Znam da ce me posle ovog saznanja mnogo manje ljudi uzimati za ozbiljno, ali iskreno, zabole me.
toliko
poz svima