View Single Post
Old 10-02-2005, 01:07 AM   #45
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

idekius, stvarno ne vidim razlog napadanja zbog gorepomenutog komentara za koji inace mislim da je sasvim na mestu. Ako ima nekoga kome AR zvuci dobro isproducirano, smixano i bla bla onda stvarno nema o cemu da se vise ovde polemise.

druga stvar... primili ste maxa kao neka mala decica zeljna da nauce nesto novo i sada vam on, "jelte" kao otkriva toplu vodu. Pa kako sam ja mogao sve te gomile gluposti koje sam gore napisao i sam da naucim kroz rad. Koliko ste samo tutoriala kacili gde pise sve isto to sto je i max rekao i to MNOOOOOGO opsirinije i detaljnije objasnjeno? Sve mi se cini da ovde ima gomile likova koji se pale da imaju sto vise tog "mocnog" software-a i posle mi prodaju kao njihovo "umetnicko delo" gomilu fraza i loopova sa "drzmenedaj-beat" AKAI-a koji naravno niko nece provaliti jer je to samo jedan od milijarde drugih zavrsenih lupova i fraza. Takodje, mislim da ima i gomila onih koji nisu ni prstom mrdnuli u pogledu stvaranja i samonadogradjivanja vec samo dolaze ovde i lece svoje komplexe. Ko muziku shvata kao nacin i sredstvo da po*ebe neku devojku vise onda je taj zalutao ovde. Muzika je nesto sasvim drugo, nesto zbog cega bih sutnuo i najbolju ribu na svetu za mene, dobar zvuk je ono cemu treba da tezimo ne zarad postovanja drugih i tapsanja po ramenu, vec da lepo zaoukruzite to svoje umetnicko delo kao lepo i kvalitetno, NA SVOJ NACIN naravno!

Kakav je to producent koji ne zna da treba da se na drum i veliku vecinu kanala stavi kvalitetan room reverb (a impulsi jesu kvalitetni)? Kakav je to producent koji ne zna pravilno da koristi kompresor/expander/limiter i gate ??? Zapitajte se malo pre nego sto sebi date za pravo da se tako nazivate.

A kad smo vec kod toga, 90% (da da 90%) ljudi koje znam i koji imaju "onaj" software znam da pola od tih stvari nisu ni probali, a onaj drugi deo naravno nije ni ispostovao manual koji ide uz odredjeni VST ili VSTi, zato sto je dzabe naravno i sudi (uglavnom) po izgledu i presetima. Jel vam se to cini poznato? Kada nekom pokazem da postoji recimo u psp vintagewarmeru i REAR panel, kazu wow, pa ja to nisam znao... (ovo je primer samo). Najiskrenije, mozda je i bolje da se ta piraterija vec jednom unisti pa da pocemo i da cenimo nesto sto je neko mnooogo pametniji uradio za nas kako bi olaksao to nase "stvaranje".

p.s. mogu da se kladim da sada preko 50% foruma koristi samo impulse za room efekte jer vam je to neki baja koji je radio sa poznatima rekao, dok naravno o nekom Princeton (inace fenomenalnom) reverbu uopste i ne pomislja.

MAX, nista licno. Od mene naravno imas 10x RESPECT za sve sto si rekao i podelio sa nama, ali i Gianfranco je i te kako u pravu. Ovde smo da RAZMENIMO MISLJENJA, a ne da se prepucavamo oko toga ko je u pravu. To neka oni koji citaju sami presude. Uvredicu se samo ako se ti posle ovoga osetis uvredjenim.

I da, sto se tice mixeva, dobicete i nesto moje ali kada ja budem zadovoljan. Necu da saljem nista polovicno odradjeno i da se pravdam kako nisam imao vremena i sl. gluposti ili jos gore, da posaljem DEMO (taj izraz btw. u mom recniku ne postoji). Za razliku od nekih nisam neki izdrkani jazzer sa 60 godina u dupetu koji soli pamet drugima o tome sta je prava muzika, nego sam tek zakoracio u 21-u, verovali ili ne i slozicete se da jos uvek imam "fore". Znam da ce me posle ovog saznanja mnogo manje ljudi uzimati za ozbiljno, ali iskreno, zabole me.

toliko

poz svima
kVu is offline   Reply With Quote