View Single Post
Old 08-02-2005, 04:42 PM   #23
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

"High pass...... nikako ...odlika amaterskih mikseva.....nadjite gde vam je ffrekvencija noge..... i tu sa uzim eq skinite frekvenciju ...da oslobodite nogu .....ako je bas mutna farba ....provalite i bas frekvenciju .....high pass ....napamet ...? do 35 Hz ok ....posle nikako ...nemojte boji oduzimati karakter ...."

Sramota je ovako nesto pricati!
U dance muzici,je cesto jako bitno sa high-pass filterom odseci sve ispod recimo 200Hz,kako bi ostao skroz cist prostor za kick i bass.Ne zelimo (ni malo) da nam bilo sta muti taj region.Tipican primer je Colonia,Eifel 65,...
U nekim drugim slucajevima cemo da uradimo kako je Max rekao...
Evo jedan primer iz glave : Danni Minogue - Riva ,gde nije bitan groove Kick+bass vec se ide vise na atmosfericnost kojoj najvise doprinosi cuveni pad sa Roland JP-8000...

Max ,generalno suvise si iskljuciv i previse generalizujes...

"To govori o tvom neznanju koriscenja reverba ..... za takve malo jace tehnike preporucicu ti par foruma ...... gde se opisuju bar cetiri tehnike kako da dodas reverb a da ne smoris punch i atack ....mozda je tu razlika izmedju " svetskih " i nasih produkcija "

Kao prvo ,razlika izmedju nasih i svetskih produkcija je pre svega u kompozicijama i aranzmanu,... gde se vidi kako covek misli!
A reverb u postprodukciji je veruj mi najmanji problem.

Ja koristim reverb u masteringu od kada sam i poceo da ga radim.I naravno da znam sve tehnike stavljanja istog itd...
Za muziku koju radim meni se cesto ne svidja da stvar utopim u reverb imalo... itd... itd... To treba shvatiti samo kao opcionu varijantu!

Onome kome je samo to znanje o stavljanju istog falilo pa da dobije svetski smek ,svaka mu cast!
Gianfranco is offline   Reply With Quote