View Single Post
Old 08-02-2005, 09:55 AM   #18
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

@Max

U wavelab-u, samo sam zurio pa nisam stiao da javim. Uzeo sam jednu od novijih stvari naravno dry wave(tako je oslovljavam kada je suva )

Na pocetak lanca stavio tools one na -6db i ukljucio ms.
Posle sam stavio eq i na desnoj(stereo) strani skinuo sve ispod 150hz i dodao 2.5db sa 0.75Q na 1.5khz da malo izdefinisem pojedine zvukove.
Na levoj(mono) strani sam 1.5 db pojacao 100hz kako bi dobio nosace jer je mix manje vise dobar pa nisam hteo da ga unistim.
E onda ide SIR kome sam odsekao desni(stereo) kanal i ostavio levi mono i stavio preteran fatplate i malo ga definisao na onih 100hz koje sam gore istakao i dobio tako sirok bass da nisam mogao poverovati. Wet sam postavio na 20% stim da sam se dobro poigrao sa attackom i uopste envelopom.
Posle tog ide drugi SIR kojem sam odsekao levi(mono)kanal i na stereo sekciju postavio woodblock plate i dobio opet siroku, jasnu i preciznu stereo sliku.
Na kraju sam stavio blag ratio gold kompresora i visok treshold kako bi samo pipnuo peakove i ne dirao mix.
Na kraju je dosao opet toolsone na 06 i ukljucenim ms
Cudno je ono sto sam i pre ovo radio ali sam uvek kontao da kvarim mix tako da se pitam koliko je tu glava bitna?!?!?

Pozdrav