View Single Post
Old 07-02-2005, 07:32 PM   #10
Max
Pro Member

ajde jos jednom ...pa onda vise necu imati zivaca .....

Multiband kompresija je vise kompresija koji zahvataju razlicite frekventne opsege .....u hardverskom pogledu ima smisla s obzirom da podelite frekvencije i onda upotrebljavate razlicite kompresore na razlicitim frekventnim opsezima ....slicno vazi i za EQ..... na primer stavite ....fetso i pultec na bas frekvencije ......

Ako softwerki delujete kompresijom u razlicitom frekventnom opsequ vi zapravo dadajete ili oduzimate snagu nekom frekventnom opsegu .....to se moze mnogo kvalitetnije uraditi u miksu ...ili sa dobrim EQ pa onda u kvalitetan kompresor.......

VELIKA kompresija je narocito pozeljna u house i ostalim elektronskim muzikama.........

Reverb nije pozeljan u postu ......koja glupost......

UJEDNACEN VIZUELNO KOMPAKTAN WAVE ....... super to cu koristiti jednog dana kad budem GLEDAO muziku .....za sad cu ostati pri slusanju iste ........

Naravno da me neko ne bi pogresno shvatio .....Multiband je vrhunska stvar i nezamenjiv alat ..... ja ga upotrebljavam svakodnevno ....kad masterujem tudji materijal ...ili materijal gde vise nema ulaska u studio .....zamislite da nemamo multiband....pa onda seci frekvencije pa onda kompresor sve izoblici .....lose u jos gore .....strasno ......

Mozete i probati dinamicki EQ to je slican mada malo sofisticiraniji pristup ....

To je to od mene.....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote