View Single Post
Old 03-02-2005, 12:55 AM   #4
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Imam Dynaudio BM6a ,a da, cena ne bi trebala da bude veca od 1300 +/- 100 Eura (znacu uskoro tacno).Dr RU,u pravu si,dzaba dobra akustika bez dobrih monitora i dzaba dobri monitori bez dobre akustike.

Evo specifikacija Max-Wall-a i Lenrd Bass Trapa:

link: http://www.auralex.com/testdata/test/mastertable.pdf

Koeficijenti predstavljaju odnose absorpcije pomenutih proizvoda u odnosu na absorpciju ASTM C423 (koji je prihvacen kao standard u svetu) na razlicitim frekvencijama.

Ono sto je bitno za mix-prostoriju je da budu ujednacene apsorpcije
na razlicitim frekvencijama!
Dakle bolje i da budu 0.4 koeficijenti ali ravnomerno na svim frekvencijama nego na 250Hz - 0.7 a na 800Hz - 2.5.

Kao sto vidimo na tabeli Max-Wall obezbedjuje koeficijent priblizno 1 od 200Hz-5000Hz,dok Lenrd Bass Trap to isto radi od 100-200Hz.

Ono sto me plasi je da sa varijantom 1 ne dobijem previse "mrtav" prostor,jer ovi iz Primacoustica tvrde da je bolje da zid iza bude "otvoreniji". (da, imam ravan zid iza )

Max ...Max-Wall i Lenrd Bass Trapovi se ne kace na zidove vec imaju svoje stalke,na kojima stoje...sto je dobro jer mozes da im menjas raspored kako hoces i kada hoces,ne narusavajuci izgled stana!
A od 4 Max-Wall zida mozes da napravis i gluvu sobu!

Ono sto jos ne znam je da li je bitno i da se plafon tretira sa na primer Studiofoam Wedges ili je uticaj refleksije od plafon zanemarljiv ?
Gianfranco is offline   Reply With Quote