View Single Post
Old 02-02-2005, 06:47 PM   #1
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Zvucna izolacija home-studija (Auralex u akciji)

Ovih dana treba da narucim Max-Wall zidove od Auralex-a (6 komada),4 Lenrd Bass Traps with 4 Stands i mozda Primacoustic Scandia 74 Rear Wall Scatter Blocks za zid iza ledja.

Dvoumim se izmedju dve opcije,pa me zanima vase misljenje,a najbolje ako neko ima iskustva sa Auralex-om.
Evo,za one koji nisu upuceni u ove proizvode,graficki prikazi istih.Na gornjoj levoj slici vidimo jedan Max-Wall zid i stojece bass trapove levo i desno,postavljenih iza monitora.5 Max-Wall zidova vidimo takodje na donjoj slici u akciji (moja konfiguracija je slicna ovoj samo sto planiram da imam 6 zidova i 4 bass trapa oko sebe-prikaz sledi uskoro). Na gornjoj slici desno vidimo Primacoustic Scandia blokove specijalizovane za tretiranje zida iza osobe koja mixuje.

Obojeni kvadrati prikazuju boje kojim sam oznacavao pomenute proizvode u prikazima koji slede:
Varijanta 1: 6 Max-Wall zidova (roze) + 4 Bass trapa (zelena)

Varijanta 2: 6 Max-Wall zidova (roze) + 4 Bass Trapa (zelena) + Primacoustic Scandia (plava)

Ovo zadovoljstvo treba da me izadje skupo,pa me zanima vase misljenje? (da nesto ne zajebem )
Da li je potrebno na plafon nesto staviti? Na primer Auralex Studiofoam Wedges?

Hvala!
Gianfranco is offline   Reply With Quote