Sad cu ja opet k'o baba o "..." al' moram da pitam !

Kad je
ProTools HD u pitanju da li je on kao takav dovoljan sam sebi (hocu reci da li postoji i dalje potreba za recimo eksternim uredjajima efekt procesori, kompresori itd... ) ili ne? Znam da imaju dobar preamp (bar bi trebao biti) ali sto se ostalog tice sve je softver i pluginovi kao za UAD-a i TC Powercore, naravno postoje i razne "zezalice" specijalizovane samo za ProTools.
E sad, nesto kontam posto sam vec uzeo
MOTU HD 192 uz njega mi treba i sve ostalo "na nivou" pa kad ja sve to lepo saberem dodjem do cifre od mozda par hiljada evra ispod cene Protools-a sto i nije velika razlika s'obzirom na to sta nudi i sad razmisljam sta da radim pre nego sto nastavim sa kupovinom?
Moram priznati da sam se malo preracunao u vezi MOTU-a. Kartica je uzasno dobra i kvalitetna ali nije to ono sto sam hteo. Moze se sa njom raditi i bez eksternog miksera ali nije to to. A ako moram zbog nje da uzmem neki digitalni mikser onda je totalno glupo koristiti efekte iz kompjutera (Uad ili TC svejedno) vec je mnogo uputnije uzeti Lexicona PCM ili neki TC elctronic M serija i to mi sve onda polako povecava racun !!!
A skoro sam uzeo dual Opteron-a sa cak 4 64 bit-na PCI-X slota i tu bi ProTools HD "legao" da bolje nemoze biti.
Ne stvarno, ako zaista nije nista potrebno od dodatnih uredjaja (tu ne racunam njihove konvertore, preampe i ostalo vec mislim iskljucivo na druge firme) onda kompletan njihov sistem i nije tako skup. A ako sam u pravu i ako se slazete sa mnom onda definitivno kupujem HD !!!