View Single Post
Old 19-01-2005, 08:37 AM   #22
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Pozdrav!!!
Jos uvijek lutam kad je bubanj u pitanju.Pravac muzike koju radim i koju rado slusam je na fazon Georgieva,Vasica,Dragojevica..znaci neki pop fazon.Sto se tice postavke bubnja kad je panorama u pitanju,to sam rijesio na taj nacin sto ucitam Battery-jev originalan kit na kojem su panorame elemenata vec uradjene i onda stavljam svoje semplove koji mi odgovaraju preko njih.Ono sto mene interesuje je,kako isproducirati bubanj.Znaci gdje stavljati kompresiju,na citav set bubnja ili na pojedine elemente.Najteze mi je dobiti bas nogu da je po mom ukusu i da valja,da je topla i ne napadna ali da ipak razvaljuje kad udari.Neznam jesi li slusao bubanj Vlade Georgieva,to je ono cemu ja tezim.Znam da je nemoguce dobiti identican bubanj Vladinom,ali bar priblizno i bio bih zadovoljan....Kako i sta koristiti kada je ambijent u pitanju,isto pitanje kao i za kompresiju,Dali ga treba staviti na cijeli kit ili ga dodavati po FX-u na svaki element posebno?Jos uvijek lutam i experimentisem pa bih bio sretan kad bi neko sa ovog foruma objasnio kako se dolazi do takvog bubnja.