View Single Post
Old 15-01-2005, 11:45 PM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Snimci sa testova se uglavnom ne obradjuju dalje. Oni sluze da pokazu kako odredjeni hardver radi.
@dr.Ru:
Mislim da nije najbolji primer uzet, mada se i tu dosta stvari vidi. Zasto mislim da nije najbolji primer? Zato sto covek koji je svirao, nema ujednacen ton i tehniku sviranja, te otuda veeelika tehnicka razlika u ova tri snimka. Istina je da je deonica najbolje odsvirana na primeru C1, ali to ne znaci da je to najbolji usnimak. On se cini vise "bright", a to je iz dva razloga; Prvi je taj sto dosta toga izadje iz "ruke", a drugi je taj sto je C1 jedan od onih mikrofona sa boost- om na oko 5kHz. On na prvo slusanje zvuci najpotpunije, ali... Od snimka 414 ga deli samo mali EQ na visokim, s' tim sto 414 zvuci mnogo prirodnije. Ako pricamo o tome sta ce najbolje proci u slici, verujem da je to U87 zbog svoje karakteristicne neutralne boje koja u mixu se pokazala kao jako upotrebljiva. Poznato je da soliran usnimak U87 zvuci tragicno surovo, ali da u mixu prosto "sija". Mislim da mi recimo C1 u mixu bio "pojeden" i da ne bi ostalo nicega od njegove "sweet" prirode. Izuzetak moze biti ako se snima solo instrument, ali opet, nije navedeno koji paterni su koristeni za usnimavanje, a dobro se zna da ne postoji pravilo, vec da moraju da se isprobaju sve opcije i polozaji, pre krajnjeg usnimka. Kao sto sam ranije pomenuo, ovde nije ispostovano pravilo ni da svirac mora biti korektan, pa time dovodim u pitanje i druge stvari. Nije pomenuto ni sta je bio input, a i to igra dosta veliku ulogu kada su razliciti micovi u pitanju, jer ne lezi svaki ulaz svakom micu.
Oggy is offline   Reply With Quote