View Single Post
Old 14-01-2005, 10:01 AM   #11
cipela
Banned

cipela's Avatar

Mogli
Quote:
Bas hocu da mi suvi instrument dobro zvuci! U svakom slucaju me interesuju tudja iskustva.
Svaka ?ast jer tako i treba. U pravu si ?to se ti?e instrumentarisanja. Ja sam negdje u toku svog aktivnog svira?kog sta?a (mada sam i dalje aktivan ali sada samo na klavijaturama) svirao ?ak dvadesetak instrumenata, radio aran?mane, muziku, tekstove, pjevao sam i glavni vokal i prate?e vokale, pripremao pjeva?ku grupu, pripremao pjeva?e za lokalne festivale, bio u kojekakvim ?irijima i ko zna ?ta jo?, a onda jedan prilican period nisam skoro nista radio jer je bio war. (ovo ne pi?em radi nekog hvaljenja nego samo radi toga da do?aram ono ?to si sam napisao u prethodnom postu, a ?to je potrebno za kvalitetan rad na svirci u toku izrade aran?mana. Drugo je sada pitanje ko ima kakve instrumente i samplove, odn. koje kvalitete, te kako poznaje softvere koje koristi. Ja ih ne poznajem onoliko koliko bi trebalo). Malo sam svirao i saz - ?isto da osjetim instrument, ali ni?ta ozbiljno. Pazi, on ti nije niti sli?an sa mandolinom. Malo vi?e sli?nosti, iako ne izgleda tako na prvi pogled, u samom trzaju ima sa buzukijem, kog ja na zalost nisam svirao. Saz ima specifican hod lijeve ruke na vratu. A, moras priznati, da, bar meni nije poznato, vecina samplova cak i kvalitetnih, ne tretira mnogo lijevu ruku kada su u pitanju zicani trzacki instrumenti. Vidi na sta samo lice samplovi acc gitara i sve ti je jasno. A i saz nije nimalo naivan u zvuku i nacinu sviranja. Moras da se dovijas sam sa onim sto imas.
Sta si ti mogao korigovati na nekom samplu u NI Kontakt?
cipela is offline   Reply With Quote