Quote:
Mogli
Upisano: ?etvrtak Jan 13, 2005 5:41 pm
--------------------------------------------------------------------------------
krki (citat):
Ma znam za to, ali ne sljaka kako treba. Mozda da napravim duplikat samplova pa editujem taj ulaz na svakom samplu, pa ce mi ostati i jedan i drugi instrument. Samo ima mnogo samplova pa mi se u to ne ulazi.
Da li bi se nesto bolje moglo napraviti ako konvertujem u Halion pa da u njemu srusim te ostre ulaze?
I sta je bilo na kraju, sta si uradio?? Da bi to zvucalo zivo, treba stvarno veliko znanje!
|
Mogli, ne znam zasto mislis da treba veliko znanje. Nisam imao strpljenja da uradim sve nego samo nelkoliko samplova koji su mi najvise tukli u zube. Od svih konvertora jedino sam mogao upotrijebiti onaj pileci - Chicken translator, jer drugi ne konvertuju Sample tank format - bar ne oni koje ja imam. Dakle u njemu podesis da ti je sample editor npr. Wave lab, i uvozis jedan po jedan sample, te mu korigujes tu ulaznu trzacku karakteristiku. U ovim mandolinama imas po dva sampla : jedan za trzaj i drugi za trzanje. Treba editovati onaj drugi. U Halionu to nisam pokusavao, a mozda moze jer ima pregled sampla, ali ne znam da li se moze povezati sa editorom. Jedino sto me je mucilo je taj Translator koji mi nije dobro radio jer sam poslije svake korekcije morao sa njih izici sto je zahtijevalo restart jer nesto nije u redu. Ako te stvarno interesuje u detalje, mogu ti poslati uputu na tvoj e-mail, iako mislim da bi ovo bilo korisno za mnoge. Problem je sto ne znam poslati slike u ovom editoru teksta na kojem pisemo svoje komentare, a suvoparna rijec bez slika i ne bi bila nesto. trebalo bi imati bujnu mastu pa sve to bez slicica apstrahovati u svojim glavicama.
Pozdrav svima!