Quote:
Originally Posted by Eon
Korcula brate, korcula, raj na zemlji 
|
ma nije to bas tako. to su backovi iz splita i oni nece doc radi jedne ili dvi pisme na korculu. zato ja cekan da mi se nakupi, pa ih zoven za vise pjesama i to se (bude desetak stvari) snimi u jedno popodne u nekih do 20 minuta po pismi.
e, ali ja san u principu protiv toga heliona. ok, ok za zive svirke i neke bezvezne produkcije, jingleove, reklame i sl. ili ako se bas zeli taj nekakav zvuk, ali za popravo trebaju bit pravi backovi i tu nema alternative.
pa ja ne virujen da se u kraljevu, banja luci... a da ne govorin u beogradu, novemu sadu... ne mogu 'odgojit' neki backovi. pa nije jedina u srbiji ta aleksandra?!
ja iman u korculi (korcula nema ni 4000 stanovnika) dvi cure sa kojima radin sve jingleove, demoe, reklame... i njima to ide sve bolje i bolje i mislin da ce one vrlo brzo 'propjevat' prave backove.
naravno, sa njima treba potrosit malo vise vrimena i treba im ispisat aranzman, ali isplati se jer nema sanse da to dobijes heliconom. pa cak da on savrseno slaze te backove, opet neko mora vrhunski otpjevat onaj osnovni glas ili ako je vokaliza, onaj 'uuuu', 'aaaa', 'mmmm'... ma bas bi voli cut tega halicona kako se nosi sa malo slozenijim harmonijama i aranzmanima.
dakle, ja curama u slusalice stavim onaj glas koji pjevaju odsviran na klaviru. obzirom da one nisu 100% tocne, kod snimanja koristin jedan trik. slusam ih uvik kroz auto tuner tako da odma znan sto ce se dogodit u slucaju da neke djelove trebam intonativno popravljat i rezultat bude odlican. 8)
ma, kakvi helikoni, kakvi helikopteri. to su price za malu dicu :P