Thread: bass gitara
View Single Post
Old 08-01-2005, 02:10 AM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Sad se opet slazemo
Sta je fora kod Music mana? Pa to da ti daje velike mogucnosti, ali i puno trazi.Daje ti mogucnost najfinijeg nijansiranja, ako ti to izadje iz ruke, ali zato katastrofalno istice sve tvoje sviracke nedostatke ili propuste. meni se desila situacija da mi je dosao momak na snimanje i bila je varijanta "Zajebi svoju Yamahu od 200 evra, nego uzmi gitaru i sviraj". Tip se dva dana mucio da navezba "da zvuci" jer sam ja insistirao na tome. Na kraju on kaze: "Ma kod mene se to sve lakse svira". Aha! Znaci imas jedan zvuk, i kako god udaris, zvuci isto (a ne dobro). Isti slucaj sa pojacalom. Moj Gallien- Krueger je fantasticno pojacalo, ali samo sa dobrom gitarom. Tu maksimalno istakne sve njene prednosti, ali ako ukljucis "veslo", to zvuci tako grozno, kao ni jedan Cajevec ili slicno groblje. Sa druge strane imamo "neprevazidjeni" Trace Eliot koji zvuci identicno sta god gurnuo u njega i vredi samo na zajednickim svirkama da ne bi bilo kakvih iznenadjenja, a opet imamo i jos par Hi-end pojacala tipa David Eden i SWR koji su ultra dobra, ali sminkaju, definitivno. Ja sam se ipak odlucio za Gallien (iako sam probao sva ova pojacala jedno za drugim kad sam pazario), zato sto mi je moja gitara najbolje zvucala sa njim. Takodje volim da snimam i neke clean Telecastere preko njega, gde opet dobijem odlican zvuk. Za Precision je fora da odlicno radi sa trzalicom i dozvoljava da ga "zuljas" i kao i jazz bass radi fantasticno sa Ampegom. Da se jos nadovezem na Dusana... Kad si spomenuo lanac, ja sam dosao do istog zakljucka kao i ti. Na nekim gitarama to radi posao, ali na Music manu, definitivno ne. Istina, glava-line out- preamp radi odlicno, ali radi dobro i bez glave, pa se usled lenjosti ili nedostatka vremena (koje god opravdanje da bolje zvuci) najcesce opredeljujem za direkt varijantu. Sa Pod-om takodje nisam bio zadovoljan i mislim da mu poprilicno narusi integritet zvuka. Eventualno za neku foru, ali nista dalje.
Oggy is offline   Reply With Quote