Thread: bass gitara
View Single Post
Old 07-01-2005, 04:01 PM   #5
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Po prvi put moram da se ne slozim sa Dusanom. Licno posedujem (i sviram) vec 7 godina Music Man Stingray 5 koga "bodem" u Gallien- Krueger 400RB+ 2x12 + 1" Huges&Kettner box. Predhodno sam imao dobrog Precision-a, a svirao sam naravno i jazz bass. Nista od ovih gitara se ne moze uporediti u istom danu sa Musicman-om. Osim sto je dobar za hard zvuk, do sada nisam naleteo na gitaru koja ima vecu moc modifikacije i univerzalniju primenu. Na sebi ima preklopnik sa tri rezima uparivanja magneta i trostruki aktivni EQ. Moze bukvalno (a neretko to i radim) da se snima i kao gitara. Posebno neki distovi zvuce kako na gitari nikad ne moze. Opet, moze da zvuci potpuno soft, a moze da odradjuje i bilo sta drugo. Ima jako dobru definiciju koja obicno ne ide sa velikom masom zvuka koji takodje ide uz ovaj instrument. Zanimljivo je kod ove gitare, sto zvuci odlicno i bez pojacala. Steta sto nema barem malkice jaci izvor zvuka, 'ladno bih je snimao i "suvu". Ja sad ne znam da li je Dusan radio sa ovom gitarom ili prenosi tudja iskustva, ali postoji misljenje da aktivna elektronika "kastrira zvuk" sto je donekle i tacno. Ja sam imao stravicnih problema sa Warvick gitarom koja je sva bila tanka i prstala, a kada sam snimio Precision posle nje, zvucao je kao iz druge galaksije. Ima takodje u poslednje vreme dosta jeftinih Ibaneza koji potvrdjuju tu tezu, pa cak i replika MM koje se prodaju kao originali, ali se to primecuje da nisu samo po zvuku. Iskren da budem, u poslednje vreme bass usnimavam cak i bez pojacala, vec direktno u preamp. Dok sve ja to ispovezujem, iskontrolisem nivoe... Ja vec snimio deonicu i zvuci dobro. Ko neveruje, nek dodje da proba
Pozdrav
Oggy is offline   Reply With Quote