Jesam. Skinuo sam ih prije neki dan sa creative adrese. Mozda ne bih trebao biti sitnicav? Mozda bih trebao snimiti probni flat audio trak od nekog instrumenta pa onda vidjeti sa emu fx kako ce izgledati. I to je vjerovatno rjesenje, iako je manje posla i komfornije kada bi se moglo odmah vidjeti u vst traku. Nesto slicno se javlja kada koristim kontakt. Nakon nekog vremena pocne da se javlja isto tako strahovit zvuk : ispocetka tiho pa sve glasnije kao tak-tak-tak.... i kako je frekvencija visa to je sve glasnije i sve brze. Nekoliko puta sam preinstalirao SX, pa kontakt, a skoro i citavu particiju i operativni sistem. Nakon friske instalacije sve isto - nema veze da li u kontaktu izaberem u audio podesavanju asio i karticu. Cudno. Zato sam prisiljen konvertovati u halion format, koji mi ipak nije tako komforan kada koristim stringsove.
Inace drugih problema nemam i ne mogu naci zamjerke u vezi kartice o kojoj razgovaramo. Mozda je malo tvrdja radi dosta decibela, ali i to se da rijesiti postavljanjem signala na -6 do -4 dB tako da nesto preostane za dinamiku a ipak je dovoljno glasno.
|