ako imas kreditnu karticu, onda ovdje:
http://www.mercenaryaudio.com/audenas.html
to su najrespektabiniji dileri pro audio opreme. Oni nadugo testiraju sve sto misle prodavati - tako da ono za sto oni kazu da je dobro i stave na lager..
mislim da se dade s njima dogovorit da ti racun posalju posebno, a stave neki manji u posiljku. osim ako ne kupujes na firmu - onda ti je svejedno jer PDV se prebija i ide u trosak..
Cuo sam stare 451 kako rade i to mi se svidjelo. ali pricaju za ove nove da nisu isti - da su previse svijetli, ali na neprirodan nacin - tvrdi i 'hrapavi'. bolje KM184, KM84, AT4041 takodjer a jeftiniji je. Imas i Earthworks, DPA i tako dalje. u svakom slucaju dobro je imati barem jedan SDC u studiju.
par ideja za akusticnu:
mid-side recording - dobar SDC na MID , i veliki tube ili LDC (sa polarnim patternom u "osam") na side
ako je miks s manje instrumenata, gdje je ak. gitara najvaznija onda: 2 puta AEA84 u x-y
ako je gusti miks i gitara 'vesla' samo mono U87 da reze,
ako je gusti miks a gitara 'prebire' KM blizu i eventualno U87 dalje - opet mono i sl.
s time da, ako je SDC u igri; za ak. git. je to cardioid, dok se za zborove i takve stvari koristi vise Omni. je..ga nema jednog idealnog rijesenja nikad.