Thread: Apogee Mini ME
View Single Post
Old 27-12-2004, 02:47 AM   #30
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

OGGY:

..zaboravio sam, pitao si za budget pre za Classic II ?

imam lose iskustvo sa platinum serijom. Voicemaster Pro sam snimao voiceovere za jednu crtanu seriju sa NT1 i SolidTube. nije mi se nikako svidio, a ni kolegi. pogotovo kompresor pumpa strasno. ostalo su samo 'lampice'. Jeftilen, sa "Focusrite" znakom.

Uzeo bi Great River ME1-NV. bez razmisljanja. High End pre za $1075. i RNC na insert ako hoces kompresiju.

ali za malu lovu nema bolje od FMR Audio RNP. s time da je cak dva kanala solid state za $450. on je u sredini po sound-u. niti precist, niti tube. Svi ga hvale. Kao stvoren za project i home studio. a imaju ga i profesionalci (preampa nikad dosta..)

FIPKE:

nisam opsirnije koristio niti jedan NEVE clone, ali mogu ti samo reci sto ljudi uglavnom kazu (uzmi s gramom soli):

Chandler blizi pravom NEVE, AMS-NEVE najblizi i najskuplji, Vintech i Phoenix losiji. GREAT RIVER u sredini po slicnosti, cisci, i drugaciji jer ima kvalitetniji transformator - manji sum i bolju karakteristiku od originala. Najprodavaniji bez sumnje. Vidim ga posvuda u americkim studijima, definitivno spada u high end bez obzira na cijenu.

http://www.mercenaryaudio.com/greatrivmp1.html

kad se nema para - prvo dobro pretpojacalo, pusti kompresore i farbe i tako dalje. to poslije dodajes kako stize nova lova. jeftini voiceboxovi kao Platinum , Toft i slicno su velika prevara. pogresni koncept.

clusterchord is offline   Reply With Quote